Najskôr dáme variť červenú neolúpanú repu. Varíme ju asi 1 hodinu, potom ju ošúpeme a nakrájame na maličké kocky. Kocky vložíme zatiaľ do misky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a balsamico.
Zemiaky ošúpeme a dáme variť do osolenej vody. Potom ich scedíme a popučíme ich s opraženou cibuľkou.
Šampiňóny olúpeme, nakrájame na plátky. Do kastrólika dáme pár kvapiek oleja, na olej pridáme šampiňóny, ktoré osolíme, okoreníme a pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Šampiňóny pustia šťavu, ale aj tak môžeme pridať trošinku vody a tak 10-15 minút ich podusiť domäkka.
Do formičky potom naložíme najprv zemiaky, na ne červenú repu a nakoniec šampiňóny. Tanier si môžeme ozdobiť hlávkovým šalátom.