Dokonalo nadýchané pruhované rožky, ktoré sú ako stvorené na raňajky, desiatu aj ako niečo sladké po obede. Náplň je jemná, šťavnatá a veľmi dobrá. V kombinácii s mäkkým cestom je neodolateľná. Ak by ste nechceli robiť pruhovaný vzor, môžete rožky len klasicky naplniť a zatočiť.
Dokonalo nadýchané pruhované rožky, ktoré sú ako stvorené na raňajky, desiatu aj ako niečo sladké po obede. Náplň je jemná, šťavnatá a veľmi dobrá. V kombinácii s mäkkým cestom je neodolateľná. Ak by ste nechceli robiť pruhovaný vzor, môžete rožky len klasicky naplniť a zatočiť.
Kysnuté pruhované rožky si zamilujete hneď na prvé ochutnanie. Ja som ich plnila len tvarohom, no ak by ste chceli mierne zaexperimentovať, pokojne doň pridajte aj sušené hrozienka, brusnice či dokonca domáci džem. Perfektnou voľbou je napríklad tento z ríbezlí.
Pruhované rožky pred podávaním nezabudnite posypať práškovým cukrom. Najlepšie chutia krátko po upečení, no keď ich uskladníte v pevnej nádobe s uzáverom, zostanú mäkké aj na druhý či tretí deň. Okrem tvarohu ich môžete pokojne plniť aj makom, orechmi či dokonca džemom. Recept na plnky, ktoré nevytečú, nájdete tu.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste