NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Prudko návykový cuketový nákyp
Prudko návykový cuketový nákyp
Recept Prudko návykový cuketový nákyp
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Cuketová sezóna je v plnom prúde a ako som už písala, túto zeleninu som si bez výhrad zamilovala, hlavne pre jej všestranné využitie v kuchyni. Takže sa u nás baští v najrôznejších podobách - na slano, na sladko, surová, varená, pečená, grilovaná aj nakladaná... Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   8.10.2020

Prudko návykový cuketový nákyp

Cuketová sezóna je v plnom prúde a ako som už písala, túto zeleninu som si bez výhrad zamilovala, hlavne pre jej všestranné využitie v kuchyni. Takže sa u nás baští v najrôznejších podobách - na slano, na sladko, surová, varená, pečená, grilovaná aj nakladaná... Autor: Danka

30 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny
3 hrnčeky
nahrubo nastrúhaná nelúpaná cuketa
2 ks
cibuľa
4 ks
vajce
250 g
strúhaný tvrdý syr
300 g
údené mäso na kocky
1 hrnček
detská krupica
1 bal.
prášok do pečiva
5 strúčikov
cesnak
1 vrchovatá lyžička
soľ
2 lyžice
sekaná petržlenová vňať
korenie
majoránka
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
  1. Vymiešame riedke cesto a nalejeme do menšieho pekáčika (32x22cm), vymasteného masťou a vysypaného krupičkou a necháme asi 5 minút než vložíme do rúry (krupička navlhne a neurobí tvrdú kôrku).
  2. Po zapečení potrieme masťou, aby sa nákyp zvrchu pekne leskol a nevysušil sa.
  3. Pečieme asi 50 minút na 180 stupňov.
  4. Najlepšie sa servíruje mierne vychladnutý, ale ja som ho do seba pchala ešte horúci, div som si hubu nespálila. Proste ho milujem. Príprava receptu Prudko návykový cuketový nákyp, krok 1
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár