NajRecept.sk Dezerty Koláče Pripravte si podľa môjho receptu obľúbenú detskú pochúťku brumík na plechu. Rozdiel v chuti nespoznáte.
Pripravte si podľa môjho receptu obľúbenú detskú pochúťku brumík na plechu. Rozdiel v chuti nespoznáte.
Pripravte si podľa môjho receptu obľúbenú detskú pochúťku brumík na plechu. Rozdiel v chuti nespoznáte.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Brumík je sladkosť, ktorú kúpite v takmer každom obchode. Vďaka skvelej chuti a mäkkému cestu ju milujú mnohé deti. Ak brumíka kupujete pravidelne vašim ratolestiam, môžete ho vyskúšať pripraviť aj doma. Na túto sladkú dobrotu vám postačí plech, vareška a chutná čokoládová náplň. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   18.10.2024

Pripravte si podľa môjho receptu obľúbenú detskú pochúťku brumík na plechu. Rozdiel v chuti nespoznáte.

Brumík je sladkosť, ktorú kúpite v takmer každom obchode. Vďaka skvelej chuti a mäkkému cestu ju milujú mnohé deti. Ak brumíka kupujete pravidelne vašim ratolestiam, môžete ho vyskúšať pripraviť aj doma. Na túto sladkú dobrotu vám postačí plech, vareška a chutná čokoládová náplň. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
300 ml
mlieko
200 ml
olej
podľa chuti
citrónová kôra
300 g
polohrubá múka

Ďalej:

500 ml
smotana na šľahanie
100 g
horká čokoláda
100 g
mliečna čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Domáci brumík je lahodný dezert, ktorý si vychutnajú deti aj dospelí. Jednoduchým spôsobom prípravy a nadýchaným cestom mierne pripomína bublaninu. Do cesta však nejde žiadne čerstvé ani mrazené ovocie. Koláč namiesto neho ozvláštňuje sladká čokoládová poleva.

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Následne pridáme vanilku, olej, mlieko a citrónovú kôru podľa chuti. Potom prisypeme polovicu polohrubej múky, prášok do pečiva a druhú polovicu múky.
  2. Pripravíme si plech 30 x 20 cm, vystelieme ho papierom a vylejeme naň cesto. Rúru vyhrejeme na 180 st. a cesto pečieme asi 25 minút – sledujeme. Po upečení na povrchu cesta urobíme druhou stranou varešky dierky. 
  3. Smotanu ohrejeme až po bod varu a pridáme k nej na kúsky nalámanú horkú aj mliečnu čokoládu. Miešaním ju rozpustíme a polejeme povrch cesta. Necháme poriadne vychladiť a zatuhnúť.

Vychladnutý koláč nakrájame na štvorce a podávame. Výborný je na raňajky alebo ako sladká bodka za výdatným obedom.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár