NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Nepečené pečivo Pripravte si nepečené kávové zrná
Pripravte si nepečené kávové zrná
Recept Pripravte si nepečené kávové zrná
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Tento recept na čokoládovo obalené kávové zrná je ideálny pre milovníkov kávy a sladkostí. Zmes vlašských orechov, sušienok, čokolády a kávy sa tvaruje do zŕn, obalí v čokoláde a chladí. Výsledkom sú dezertné guličky.

NajLucka NajLucka    ·   10.12.2023

Pripravte si nepečené kávové zrná

Tento recept na čokoládovo obalené kávové zrná je ideálny pre milovníkov kávy a sladkostí. Zmes vlašských orechov, sušienok, čokolády a kávy sa tvaruje do zŕn, obalí v čokoláde a chladí. Výsledkom sú dezertné guličky.

15 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať:

250 g
práškový cukor
75 ml
voda
125 g
maslo
100 g
mleté vlašské orechy
100 g
mleté sušienky BEBE
80 g
čokoláda
1 - 2 lyžičky
mletá káva

Glazúra

100 g
čokoláda
3 lyžice
olej
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas varenia
  1. Najskôr sa vo vode rozpúšťa cukor, čo obvykle trvá približne tri až štyri minúty varenia. Následne sa do tejto sladkej vody pridá maslo a zmes sa mieša, kým sa maslo úplne nerozpustí.
  2. Potom, čo je základná zmes pripravená, prichádza na rad pridanie mletých orechov a rozdrvených sušienok do zmesi. Nasleduje pridanie čokolády a kávy a všetky tieto ingrediencie sú dôkladne premiešané dohromady, aby vznikla homogénna zmes.
  3. Akonáhle sa zmes mierne ochladí, začneme tvarovať malé guličky. Pre väčšiu autenticitu kávového zrna si potom do stredu každej guličky vytvoríme pomocou tenkej tyčinky čiarku, ktorá napodobní typický vzhľad kávového zrna.
  4. Na prípravu polevy sa najskôr rozpustí čokoláda vo vodnom kúpeli. Po rozpustení čokolády ju odstavíme z tepla a pri neustálom miešaní do nej pomaly pridáme olej, aby sa obe ingrediencie dobre spojili.
  5. Po príprave čokoládovej polevy sa každé kávové zrno ponorí do nej, aby bolo kompletne pokryté čokoládou. Potom sa nechajú zrnká stuhnúť, aby poleva dobre držala.
  6. Po dokončení a stuhnutí čokolády sa hotové kávové zrnká starostlivo ukladajú do malých košíčkov, pripravené na servírovanie. Prajeme dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár