NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Prezidentské rezne. Šťavnaté mäso na prírodno vo výbornej omáčke so slaninou.
Prezidentské rezne. Šťavnaté mäso na prírodno vo výbornej omáčke so slaninou.
Recept Prezidentské rezne. Šťavnaté mäso na prírodno vo výbornej omáčke so slaninou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Ak váhate, čo pripraviť z bravčového mäsa, skúste tieto výborné prezidentské rezne. Voňajú po slaninke a z tanierov miznú rýchlosťou blesku.

Mishenka Mishenka    ·   27.10.2023

Prezidentské rezne. Šťavnaté mäso na prírodno vo výbornej omáčke so slaninou.

Ak váhate, čo pripraviť z bravčového mäsa, skúste tieto výborné prezidentské rezne. Voňajú po slaninke a z tanierov miznú rýchlosťou blesku.

30 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
900 g
bravčová krkovička
200 g
slanina
1 ks
cibuľa
3 ks
strúčik cesnaku
podľa chuti
plnotučná horčica
podľa chuti
mletá červená paprika
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
mletá rasca
podľa chuti
tymián
podľa chuti
soľ
podľa chuti
worchester
podľa potreby
hladká múka
podľa potreby
olej
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
  1. Mäso narežeme, osolíme a okoreníme, vyklepeme, potrieme z oboch strán plnotučnou horčicou a obalíme v hladkej múke.
  2. Takto pripravené mäso sprudka osmahneme z oboch strán na oleji.
  3. V hrnci na oleji speníme cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu cesnak a orestujeme.
  4. Pridáme opečené mäso, rascu, červenú papriku, worchester a tymián podlejeme vodou.
  5. Dusíme domäkka, nakoniec kúsky mäsa vyberieme z omáčku, tú jemne zahustíme múkou rozrobenou vo vode a mäso vrátime.
  6. K tomuto mäsu sa hodí všetko: varené aj pečené zemiaky, ryža, cestoviny aj tarhoňa. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár