Či už chcete pohostiť svoju návštevu alebo pripraviť niečo skvelé na stôl svojej rodine počas víkendového obeda, budú trojuholníčky s medvedím cesnakom a údeným syrom vždy to pravé. Navyše sa blíži Veľká noc, tento recept si môžete uschovať a pripraviť trojuholníčky na veľkonočné hodovanie. Sezóna medvedieho cesnaku totiž práve začína.
Či už chcete pohostiť svoju návštevu alebo pripraviť niečo skvelé na stôl svojej rodine počas víkendového obeda, budú trojuholníčky s medvedím cesnakom a údeným syrom vždy to pravé. Navyše sa blíži Veľká noc, tento recept si môžete uschovať a pripraviť trojuholníčky na veľkonočné hodovanie. Sezóna medvedieho cesnaku totiž práve začína.
Medvedí cesnak rastie na mnohých miestach Slovenskej republiky, a obvykle ho v prírode nemožno prehliadnuť. Nájsť ho môžete prevažne na tienistých a vlhších miestach, hojne sa vyskytuje v lužných lesoch. Medvedí cesnak sa vyskytuje na úpätiach svahov aj blízko potokov a vytvára veľmi husté porasty, ktoré lákajú svojou typickou vôňou cesnaku.
Pozor však na to, že medvedí cesnak sa nesmie trhať v chránených oblastiach. K dostaniu je ale počas jarného obdobia aj na farmárskych trhoch, kde je možné obvykle zakúpiť aj výrobky z neho.
Medvedí cesnak je bohatý na vitamín C, pôsobí ako antioxidant a má taktiež protizápalové a antibakteriálne účinky. Je najlepšie konzumovať ho v surovom stave, pridáva sa napríklad do nátierok. Rásť začína začiatkom jari a zbierať ho možno do doby, než začne kvitnúť. Keďže je jeho úroda vždy hojná, z medvedieho cesnaku môžete pripraviť mnoho zaujímavých jedál, dokonca môže nahradiť aj klasický cesnak využívaný v kuchyni. Svojou zelenou farbou jedlo aj oživí, vyskúšajte si z neho pripraviť netradičné pochúťky z kysnutého cesta a so syrom. Tieto trojuholníčky si jednoducho zamilujete.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste