NajRecept.sk Čásť dňa Raňajky Praženica - obľúbené rýchle raňajky
Praženica - obľúbené rýchle raňajky
Recept Praženica - obľúbené rýchle raňajky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Sezóna húb je pomaličky na konci, teda u mňa už nie pomaličky, ale úplne, tak som si zásoby, ktoré mi doniesla kamarátka, nabalila do sáčkov a odložila do mrazničky. Teraz ich pomaly vyťahujem a pripravujem fantastické jedlá, ktoré neodmietne žiadny milovník húb. Večer vyberieme z mrazničky, ráno máme rozmrazené a chutné raňajky sú za pár minút na stole. K tomu chrumkavý chlebík a môžeme sa pustiť do nového pracovného dňa. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   23.9.2020

Praženica - obľúbené rýchle raňajky

Sezóna húb je pomaličky na konci, teda u mňa už nie pomaličky, ale úplne, tak som si zásoby, ktoré mi doniesla kamarátka, nabalila do sáčkov a odložila do mrazničky. Teraz ich pomaly vyťahujem a pripravujem fantastické jedlá, ktoré neodmietne žiadny milovník húb. Večer vyberieme z mrazničky, ráno máme rozmrazené a chutné raňajky sú za pár minút na stole. K tomu chrumkavý chlebík a môžeme sa pustiť do nového pracovného dňa. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
200 g
mrazené huby
4 ks
vajce
1 ks
cibuľa
1 lyžicu
masť
1 lyžicu
maslo
1 lyžička
drvená rasca
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
na posypanie
pažítka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Huby necháme rozmraziť.
  2. Na masti necháme zosklovatieť na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme huby a necháme odpariť prebytočnú tekutinu. Osolíme, okoreníme a posypeme rascou.
  3. Pridáme vajíčka a necháme ich zraziť. Podľa chuti prípadne dosolíme.
  4. Podávame s čerstvým chlebom. Výborná je aj na hrianke alebo opečenom chlebe.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár