Mäkký, nadýchaný a tak dobrý. S týmto receptom si pripravíte pravý podplamenník priamo doma. To, čím ho ozdobíte, je čisto na vás. Ja zvyčajne volím kombináciu bryndze, kyslej smotany, jarnej cibuľky, slaniny a klobásy a môžem povedať, že nič lepšie som nejedla.
Mäkký, nadýchaný a tak dobrý. S týmto receptom si pripravíte pravý podplamenník priamo doma. To, čím ho ozdobíte, je čisto na vás. Ja zvyčajne volím kombináciu bryndze, kyslej smotany, jarnej cibuľky, slaniny a klobásy a môžem povedať, že nič lepšie som nejedla.
Podplamenník mnohí poznajú aj ako podpecník. U nás ho niekedy voláme slovenská pizza. Tento tradičný slaný koláč vie výborne zasýtiť, skvelo chutí a môžete si ho prispôsobiť presne podľa svojej chute. Je len na vás, čo dáte navrch.
Upečené podplamenníky môžete pred podávaním ešte posypať jarnou cibuľkou, pažítkou alebo čímkoľvek podľa chuti. Najlepšie sú krátko po upečení, no cesto je nadýchané a vláčne aj na druhý či tretí deň. Máte chuť na mierne odlišný podplamenník – so slaninou a cibuľou, no bez bryndze a smotany? Vyskúšajte tento recept.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste