NajRecept.sk Pečivo Rohlíky Pravý pochúťkový šalát podľa noriem s pivnými rožkami. Na ten kupovaný si ani len nespomeniete.
Pravý pochúťkový šalát podľa noriem s pivnými rožkami. Na ten kupovaný si ani len nespomeniete.
Recept Pravý pochúťkový šalát podľa noriem s pivnými rožkami. Na ten kupovaný si ani len nespomeniete.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Ivana Reisingerová

Pochúťkový šalát síce nie je tým najzdravším pokrmom, no raz za čas sa rozhodne oplatí vyskúšať. Výborný je na raňajky alebo večeru. Ja som k nemu tentokrát upiekla aj pivné rožky, ktoré boli dokonalo chrumkavé a nadýchané. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.1.2025

Pravý pochúťkový šalát podľa noriem s pivnými rožkami. Na ten kupovaný si ani len nespomeniete.

Pochúťkový šalát síce nie je tým najzdravším pokrmom, no raz za čas sa rozhodne oplatí vyskúšať. Výborný je na raňajky alebo večeru. Ja som k nemu tentokrát upiekla aj pivné rožky, ktoré boli dokonalo chrumkavé a nadýchané. Autor: Ivana Reisingerová

50 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Šalát:

400 g
mäkká saláma
180 g
nakladané uhorky
160 g
sterilizovaný hrášok
24 g
cibuľa
200 g
majonéza
20 g
horčica
8 g
Worcesterská omáčka
6 g
ocot
10 g
cukor
0,5 – 1 g
čierne mleté korenie
5 g
soľ

Rožky:

300 ml
pivo
150 ml
olej
700 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
30 g
droždie
1 lyžica
cukor
1 lyžička
soľ

Na potretie:

1 ks
žĺtok
1 lyžička
mlieko
podľa potreby
mak (na posypanie)
Postup receptu
Vytlačiť
50 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Príprava pochúťkového šalátu nie je vôbec náročná. Stačia vám len správne suroviny. Klasickú kupovanú majonézu môžete pokojne nahradiť svojou domácou. A ak by sa vám nechcelo piecť vlastné pečivo, šalát bude výborne chutiť aj s tým kupovaným.

  1. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a dáme do väčšej misy.
  2. K cibuli pridáme na pásiky nakrájaný salám a uhorky. Následne pridáme všetky ďalšie suroviny, dôkladne premiešame a vložíme do chladničky aspoň na 1 až 2 hodiny odstáť.
  3. Všetky suroviny na cesto dáme do misy alebo na pracovnú dosku. Vypracujeme pevné cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť aspoň hodinu.
  4. Z vykysnutého cesta si následne odoberáme menšie časti, ktoré tvarujeme do rožkov veľkých podľa našich preferencií. Tie následne necháme na plechu kysnúť ďalšiu hodinu.
  5. Vrch rožkov potrieme žĺtkom, ktorý sme zmiešali s lyžičkou mlieka, posypeme makom a pečieme pri teplote 200 °C približne 15 až 20 minút.

Šalát vytiahnite z chladničky servírujte s vychladnutými pivnými rožkami alebo klasickým kupovaným pečivom. Ideálne je skonzumovať ho čo najskôr – v deň prípravy, kedy je čerstvý a chutí najlepšie.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár