NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Pravý jahodový cheesecake so želatínou
Pravý jahodový cheesecake so želatínou
Recept Pravý jahodový cheesecake so želatínou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dokonalý jahodový cheesecake, ktorým ohúrite každú jednu návštevu. Chutí perfektne a jeho príprava je skutočne veľmi rýchla. V kuchyni tak kvôli nemu nestrávite celé poobedie. Či už máte chuť na niečo sladké ku káve alebo premýšľate, čo upiecť na rodinnú oslavu, tento cheesecake je dokonalou voľbou.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   29.5.2025

Pravý jahodový cheesecake so želatínou

Dokonalý jahodový cheesecake, ktorým ohúrite každú jednu návštevu. Chutí perfektne a jeho príprava je skutočne veľmi rýchla. V kuchyni tak kvôli nemu nestrávite celé poobedie. Či už máte chuť na niečo sladké ku káve alebo premýšľate, čo upiecť na rodinnú oslavu, tento cheesecake je dokonalou voľbou.

30 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

150 g
hladká múka
štipka
soľ
50 g
práškový cukor
90 g
maslo
1 ks
žĺtok
1 – 2 lyžice
voda

Krém:

425 g
biely jogurt (aspoň 3,5 %)
1 ks
vajce
1 ks
bielok
110 g
práškový cukor
1 lyžička
vanilkový cukor
30 g
vanilkový puding (prášok)
425 g
tvaroh
130 g
maslo

Želatínová vrstva

300 ml
voda
1 bal.
cukrárenské alebo tortové želé
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia

Jahodový cheesecake je klasikou, ktorá nikdy nesklame. Ovocie si perfektne rozumie s jemným tvarohovým krémom a chrumkavým cestom. Jahody sa do dezertu hodia najviac, no ak by ste ich nemali, môžete ich vyskúšať zameniť napríklad za čučoriedky alebo maliny.

  1. V mise zmiešame hladkú múku, soľ a práškový cukor. Do suchých ingrediencií zapracujeme ručne najprv zmäknuté maslo a potom žĺtok a vodu.
  2. Hotové cesto natlačíme do tortovej formy s priemerom 23 až 24 cm, popicháme ho vidličkou a vložíme do mrazničky.
  3. Medzitým si pripravíme krém. Do misky dáme jogurt, vajce, bielok, práškový cukor, vanilkový cukor, vanilkový puding a všetko dôkladne premiešame. Následne primiešame ešte tvaroh (môžete ho zameniť za ricottu alebo mascarpone) a rozpustené maslo.
  4. Hotový krém nalejeme na pripravený základ, párkrát pobúchame o kuchynskú linku, aby sme sa zbavili vzduchových bubliniek.
  5. Cheesecake vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 60 minút v spodnej časti, aby sa korpus upiekol a vrch nezhorel. Po upečení otvoríme dvierka rúry a cheesecake v nej necháme vychladnúť.
  6. Do vriacej vody dáme cukrárenské želé (ideálne červené) a dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť tak, aby mala zmes izbovú teplotu a potom ju nalejeme navrch cheesecaku.
  7. Boky cheesecaku ozdobíme jahodami a dezert vložíme do chladničky na minimálne 30 minút.

Pred podávaním môžete jahodový cheesecake posypať práškovým cukrom. Nie je to však potrebné, pretože dezert je sám o sebe sladký. Milujete jahodové cheesecaky, no nemáte čas piecť ich? Vyskúšajte tento recept na nepečenú verziu.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár