NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Vanilkové rožky Pravé vanilkové rožky – s týmto trikom ich budete mať všetky rovnaké.
Pravé vanilkové rožky – s týmto trikom ich budete mať všetky rovnaké.
Recept Pravé vanilkové rožky – s týmto trikom ich budete mať všetky rovnaké.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Mám rada, keď sú vanilkové rožky rovnaké, preto ich nevaľkám, ale vykrajujem. Tento spôsob práce je výhodný aj v tom, že je oveľa rýchlejší, takže koláčiky stíhate urobiť aj tesne pred Vianocami.

Blanka Kohoutová    ·   3.11.2025

Pravé vanilkové rožky – s týmto trikom ich budete mať všetky rovnaké.

Mám rada, keď sú vanilkové rožky rovnaké, preto ich nevaľkám, ale vykrajujem. Tento spôsob práce je výhodný aj v tom, že je oveľa rýchlejší, takže koláčiky stíhate urobiť aj tesne pred Vianocami.

25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
hladká múka
250 g
maslo
130 g
orechy (lieskové, vlašské, mandle...)
60 g
práškový cukor
podľa chuti
pravá vanilka
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Receptov na vanilkové rožky som poskúšala už veľa, no tento je zatiaľ najlepší. Pochádza z receptov po mojej babičke, ktorá bola cukrárka.

  1. Zo všetkých ingrediencií vypracujeme pevné cesto, ktoré môžeme dať buď do chladničky, alebo ho rovno spracujeme.
  2. Cesto vyvaľkáme na 5 – 6 mm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme rožky.
  3. Rožky pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút.
  4. Upečené rožky obaľujeme v práškovom cukre. Pre ešte lepšiu chuť doň môžeme pridať aj vanilkový cukor.

Vanilkové rožky sa rozplývajú na jazyku hneď po upečení. Preto si dávajte pozpr pri ich obaľovaní v cukre. Mohli by sa vám polámať. Najlepšie urobíte, keď chvíľku po upečení počkáte. Budú pevnejšie a lepšie sa vám s nimi bude pracovať. Chcete si upiecť ešte nejakú klasiku? Vyskúšajte tento recept na najlepšie mäkké medové perníčky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár