NajRecept.sk Sladké jedlá Lievance Pravé nadýchané lievance
Pravé nadýchané lievance
Recept Pravé nadýchané lievance
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Pravé lievance sa majú pripravovať z hrubej múky, droždia a kryštálového cukru. Žiadna rýchlovka, ktorá je pripravená za pár minút. Je veľmi dôležité, aby cesto trochu nakyslo, aby boli po upečení krásne nadýchané a jemné ako pierko. Autor: Blažka

Blazena Blazka Blazena Blazka    ·   17.9.2021

Pravé nadýchané lievance

Pravé lievance sa majú pripravovať z hrubej múky, droždia a kryštálového cukru. Žiadna rýchlovka, ktorá je pripravená za pár minút. Je veľmi dôležité, aby cesto trochu nakyslo, aby boli po upečení krásne nadýchané a jemné ako pierko. Autor: Blažka

45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
500 ml
mlieko
400 g
hrubá múka
1/2 kocky
droždie
40 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce
štipka
soľ
na smaženie trochu
olej
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Do preosiatej múky rozdrobím droždie.
  2. Pridám jedno vajíčko, cukor, štipku soli a teplé, nie horúce mlieko.
  3. Cesto dôkladne vyšľahám a nechám pol hodinu kysnúť.
  4. Po vykysnutí smažím na troche oleja na rozpálenej panvici. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár