Marokánky sú tradičným vianočným pečivom, ktoré pečieme každé sviatky. Dokonca veľakrát sa u nás doma objavuje aj bežne počas roka. Výborné je napríklad ku káve alebo čaju. Na prípravu marokániek som vyskúšala už viacero receptov, no tento sa mi z nich osvedčil najviac. Autor: Jana Jančíková
Marokánky sú tradičným vianočným pečivom, ktoré pečieme každé sviatky. Dokonca veľakrát sa u nás doma objavuje aj bežne počas roka. Výborné je napríklad ku káve alebo čaju. Na prípravu marokániek som vyskúšala už viacero receptov, no tento sa mi z nich osvedčil najviac. Autor: Jana Jančíková
Spojenie orechového cesta so sušeným ovocím a čokoládovou polevou je viac než dokonalé. Vianočné pečivo má perfektnú chuť a dlhú trvanlivosť. Na sviatky je preto ako stvorené. Plusom je tiež to, že recept si viete prispôsobiť presne podľa svojich predstáv – je len na vás, aké orechy či sušené/kandizované ovocie použijete.
Namiesto klasického oblievania je lepšie čokoládu nanášať a rozotierať silikónovou stierkou. Na koláčoch nezostanú časti s veľkým množstvom čokolády a celková práca je oveľa čistejšia.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste