Doudlebské ušaté koláče sú šťavnaté, jemné a veľmi dobré. Robím ich bežne počas roka aj na sviatky. Doma ich máme veľmi radi na raňajky, ako rýchlu desiatu alebo ako chutný dezert. Autor: Helča Kočovská
Doudlebské ušaté koláče sú šťavnaté, jemné a veľmi dobré. Robím ich bežne počas roka aj na sviatky. Doma ich máme veľmi radi na raňajky, ako rýchlu desiatu alebo ako chutný dezert. Autor: Helča Kočovská
Tieto kysnuté koláče plním tvarohovou, makovou a orechovou plnkou a slivkovým lekvárom, ktorý je dostatočne výrazný a nezanikne. Následne ich ešte dekorujem orechmi a hrozienkami, no tie sa dajú vymeniť za akékoľvek iné sušené ovocie.
Koláče po vychladnutí krájame tak, aby každý kúsok obsahoval všetky plnky. Najlepšie sú trojuholníky. Pred podávaním môžeme koláč ešte posypať práškovým cukrom.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste