Fašiangy či obdobie po nich si bez šišiek neviem predstaviť. Keď ich už však robím, tak naozaj poctivo – z nadýchaného kysnutého cesta, ktoré plním džemom a následne ho vysmážam v rozpálenom oleji. Výsledný pokrm sa doslova rozplýva na jazyku. Určite vyskúšajte. Šišky stoja za to.
Fašiangy či obdobie po nich si bez šišiek neviem predstaviť. Keď ich už však robím, tak naozaj poctivo – z nadýchaného kysnutého cesta, ktoré plním džemom a následne ho vysmážam v rozpálenom oleji. Výsledný pokrm sa doslova rozplýva na jazyku. Určite vyskúšajte. Šišky stoja za to.
Jemné a nadýchané šišky sú jedným z najobľúbenejších sladkých pokrmov, ktoré doma robím. Niekedy dávam domáci džem navrch, inokedy dovnútra. Tentokrát som sa rozhodla pre druhú alternatívu, pričom na plnenie som použila sladký jahodový džem podľa tohto receptu.
Ak by ste chceli dať džem navrch šišiek, pred vysmážaním do nich nezabudnite urobiť menšiu jamku. Džem na nich tak bude následne oveľa lepšie držať. A v prípade, že by sa vám nechcelo čakať na vykysnutie cesta, vyskúšajte tento recept na kefírové šišky bez kysnutia.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste