Čalamáda je tradičná zeleninová zmes, ktorá sa pripravuje z čerstvej zeleniny, ako sú papriky, uhorky, kapusta a cibuľa. Skvele dopĺňa rôzne pokrmy, dodáva im chrumkavosť a výraznú chuť. Autor fotografií: Petra Bittnerová
Čalamáda je tradičná zeleninová zmes, ktorá sa pripravuje z čerstvej zeleniny, ako sú papriky, uhorky, kapusta a cibuľa. Skvele dopĺňa rôzne pokrmy, dodáva im chrumkavosť a výraznú chuť. Autor fotografií: Petra Bittnerová
Pyrosiričitan draselný zabezpečí, aby kapusta v čalamáde nezhnedla. Ak použijete letnú kapustu, čalamáda môže zmäknúť, zatiaľ čo zo zimnej kapusty bude dokonale chrumkavá. Pre jemne pikantnú chuť môžete pridať 2-3 feferónky. Čalamáda sa skvele hodí k mäsu a rôznym obedom, kde dodá jedlu sviežosť a výraznú chuť.
Autor receptu: Magdaléna Kvocerová
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste