NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Poznáte tento vianočný recept s názvom opitý čerti? Vyskúšajte tradičné kokosové kocky, ktoré nesmú na Vianoce chýbať.
Poznáte tento vianočný recept s názvom opitý čerti? Vyskúšajte tradičné kokosové kocky, ktoré nesmú na Vianoce chýbať.
Poznáte tento vianočný recept s názvom opitý čerti? Vyskúšajte tradičné kokosové kocky, ktoré nesmú na Vianoce chýbať.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Ak chceš čerta, tak jedine opitého! Máte doma rum? Tak ho rýchlo vmiešajte do skvelého receptu!

Karambola Karambola    ·   14.10.2023

Poznáte tento vianočný recept s názvom opitý čerti? Vyskúšajte tradičné kokosové kocky, ktoré nesmú na Vianoce chýbať.

Ak chceš čerta, tak jedine opitého! Máte doma rum? Tak ho rýchlo vmiešajte do skvelého receptu!

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Potrebujeme:

300 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
50 g
maslo
3 lyžice
med
200 ml
mlieko
1 bal.
prášok do pečiva
1 ks
vajce

Na polevu:

250 g
maslo
200 g - 250 g
práškový cukor
2 lyžice
kakao
150 - 200 ml
mlieko
100 ml
rum
400 g
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Na miernom plameni ohrievame med, tuk a mlieko. Neustále miešame, kým sa med a tuk úplne nerozpustia. Dávame pozor, aby sme nepriviedli zmes do varu! Akonáhle sú všetky ingrediencie rozpustené, necháme zmes trochu vychladnúť.
  2. Do teplej medovej zmesi preosejeme múku, prášok do pečiva a práškový cukor. Pridáme ľahko rozšľahané vajce a opatrne ich vmiešame vareškou, aby vznikla hladká zmes.
  3. Zmes prelejeme do hlbšieho plechu, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 15-20 minút, kým koláč nezíska zlatohnedú farbu. Po upečení necháme koláč vychladnúť a následne ho nakrájame na rovnako veľké kúsky.
  4. Poleva:
    V kastróliku spojíme mlieko a tuk, a potom ich pomaly ohrievame, kým sa tuk úplne nerozpustí. Potom pridáme cukor a kakao do zmesi, dôkladne miešame, kým nevznikne hustejšia tekutina s konzistenciou podobnou riedkemu sirupu. Nakoniec primiešame rum podľa vlastnej chuti.
  5. Kúsky koláča ponoríme do kakaovej rumovej polevy, necháme trochu odkvapkať prebytočnú tekutinu a potom ich obaľujeme v strúhanom kokose. Položíme ich na mriežku a necháme stuhnúť, prípadne aspoň nechať, aby povrch zaschol.

Tip: Pre uľahčenie a skrátenie času nemusíte pripravovať cesto sami. Môžete použiť hotový perník na strúhanie, nakrájať ho na kocky a pokračovať v postupe.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty