Buchtičky z repy, známe aj ako "řepánky", sú presne tým jedlom, ktoré varili naše babičky či maminky, no ja som ho nepoznala. Prichádzala som však o veľa, pretože ide o skvelú dobrotu. Vypýtal si ich síce manžel, no pochutili sme si na nich úplne všetci. Autor: Helča Kočovská
Buchtičky z repy, známe aj ako "řepánky", sú presne tým jedlom, ktoré varili naše babičky či maminky, no ja som ho nepoznala. Prichádzala som však o veľa, pretože ide o skvelú dobrotu. Vypýtal si ich síce manžel, no pochutili sme si na nich úplne všetci. Autor: Helča Kočovská
Řepánky sú buchtičky plnené makom. Ide o jeden zo staročeských receptov, ktoré sa v minulosti robili pravidelne. V súčasnosti ich však pozná len veľmi málo ľudí. Je to škoda, pretože ide o perfektný sladký obed či večeru.
Hotové buchtičky po upečení potrite maslom, ktoré si zmiešate s rumom, aby boli mäkké a dobré. Pred podávaním ich môžete posypať aj práškovým cukrom, no nie je to potrebné. Plnka by mala byť dostatočne sladká.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste