NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Popoluškin oriešok
Popoluškin oriešok
Recept Popoluškin oriešok
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Minulého roka bola premiéra a tento rok to určite zopakujem. Oriešky som doteraz nerobila, vždy mi niekto doniesol plnú krabičku. Je to asi pracnejšie pečivo, ktoré poznám, ale tá chuť naozaj stojí za tú prácu. Trpezlivosť ruže prináša a tentoraz to platí asi na 100%. Plním klasickým karamelovým krémom z masla a salka, máčam ešte aj v čokoláde a zdobím farebným kokosom. Do stredu som dávala ešte perličku, niektoré som urobila na štýl mušle. Autor: Petra H.

Petra H Petra H    ·   6.10.2020

Popoluškin oriešok

Minulého roka bola premiéra a tento rok to určite zopakujem. Oriešky som doteraz nerobila, vždy mi niekto doniesol plnú krabičku. Je to asi pracnejšie pečivo, ktoré poznám, ale tá chuť naozaj stojí za tú prácu. Trpezlivosť ruže prináša a tentoraz to platí asi na 100%. Plním klasickým karamelovým krémom z masla a salka, máčam ešte aj v čokoláde a zdobím farebným kokosom. Do stredu som dávala ešte perličku, niektoré som urobila na štýl mušle. Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

300 g
hladká múka
180 g
práškový cukor
240 g
tuk
120 g
mleté orechy
1 ks
žĺtok
1/2 lyžičky
mletá škorica
1/2 lyžičky
tlčené klinčeky

Krém:

250 g
maslo
1 plechovka
karamelové Salko

Poleva:

150 g
čokoláda na varenie
75 g
Omega
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  2. Potom plníme do formičiek na orechy a upečieme.
  3. Pečieme na 160 stupňov cca 7 minút.
  4. Vychladnuté zlepujeme karamelovým krémom (vyšľaháme maslo a po lyžiciach zašľaháme karamelové Salko), špičku orieška necháme trošku pootvorenú a posypeme zeleným kokosom.
  5. Necháme stuhnúť v chladničke a potom spodnú časť oriešku namáčame do čokoládovej polevy (čoko a tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár