Tak túto dobrotu si chlapci vždy želajú servírovať na hlboký tanier, aby sa tam zmestilo čo najviac omáčky a dalo sa to „bagrovať“ veľkou lyžicou. A že teda „bagrovali“, len čo je pravda.
Tak túto dobrotu si chlapci vždy želajú servírovať na hlboký tanier, aby sa tam zmestilo čo najviac omáčky a dalo sa to „bagrovať“ veľkou lyžicou. A že teda „bagrovali“, len čo je pravda.
Mäso po častiach sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme do pomalého hrnca. Do výpeku pridáme cibuľu, zarestujeme, pridáme mletú papriku a cesnak, opäť zarestujeme, zalejeme vývarom, od dna pekne miešame a necháme v panvici "odvariť".
Potom všetko nalejeme do hrnca k mäsu a pridáme soľ a korenie. A teraz je na vás, či všetko korenie zviažete do gázy, v tom prípade odpadá zložité vyberanie a počítanie guličiek, ale chuť korenia nie je vo finále taká intenzívna ako v druhom prípade, keď jednoducho nahádžete všetko do hrnca a potom si zahráte na "zlatokopa" .
Zalejeme vývarom, aby bolo mäso takmer ponorené a dusíme na nižší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Potom "lovíme" alebo "nelovíme" korenie.
V hrnčeku rozmiešame trochu studenej vody s hladkou múkou a zmes vlejeme do omáčky. Premiešame a necháme ďalšiu pol hodinku prevariť. Zjemníme smotanou, necháme asi 10 minút variť a dochutíme paprikovou pastou, citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a soľou.
Pomalý hrniec nie je podmienkou, samozrejme je možné tento pokrm pripraviť aj v klasickom alebo tlakovom hrnci na platni. Morčacie mäso na paprike máme hotové. Dobrú chuť!
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste