NajRecept.sk Mäso Morčacie mäso Pomalené morčacie mäso na paprike s cestovinou
Pomalené morčacie mäso na paprike s cestovinou
Recept Pomalené morčacie mäso na paprike s cestovinou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tak túto dobrotu si chlapci vždy želajú servírovať na hlboký tanier, aby sa tam zmestilo čo najviac omáčky a dalo sa to „bagrovať“ veľkou lyžicou. A že teda „bagrovali“, len čo je pravda.

Danula Vašíčková    ·   14.3.2023

Pomalené morčacie mäso na paprike s cestovinou

Tak túto dobrotu si chlapci vždy želajú servírovať na hlboký tanier, aby sa tam zmestilo čo najviac omáčky a dalo sa to „bagrovať“ veľkou lyžicou. A že teda „bagrovali“, len čo je pravda.

35 min
Čas prípravy
180 min
Čas varenia
Suroviny
cca 1 kg
morčacieho stehenného mäsa (na väčšie kocky)
2 ks
stredne veľká cibuľa (nadrobno)
4 strúčiky
cesnak (nadrobno)
podľa potreby
olej
2 lyžice
mletá sladká paprika
1 lyžička
sušený tymián
10 guličiek
čierné korenie
6 guličiek
nové korenie
2 ks
bobkový list
2 lyžice
papriková pasta (Harissa, Saba a pod., ja som dala domácu paradajkovo-paprikovú)
100 ml
smotana na šľahanie
2 lyžice
hladká múka
mäsový vývar
soľ, mleté čierne korenie
studená voda
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
180 min
Čas varenia
  1. Mäso po častiach sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme do pomalého hrnca. Do výpeku pridáme cibuľu, zarestujeme, pridáme mletú papriku a cesnak, opäť zarestujeme, zalejeme vývarom, od dna pekne miešame a necháme v panvici "odvariť".

  2. Potom všetko nalejeme do hrnca k mäsu a pridáme soľ a korenie. A teraz je na vás, či všetko korenie zviažete do gázy, v tom prípade odpadá zložité vyberanie a počítanie guličiek, ale chuť korenia nie je vo finále taká intenzívna ako v druhom prípade, keď jednoducho nahádžete všetko do hrnca a potom si zahráte na "zlatokopa" .

  3. Zalejeme vývarom, aby bolo mäso takmer ponorené a dusíme na nižší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Potom "lovíme" alebo "nelovíme" korenie.

  4. V hrnčeku rozmiešame trochu studenej vody s hladkou múkou a zmes vlejeme do omáčky. Premiešame a necháme ďalšiu pol hodinku prevariť. Zjemníme smotanou, necháme asi 10 minút variť a dochutíme paprikovou pastou, citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a soľou.

  5. Pomalý hrniec nie je podmienkou, samozrejme je možné tento pokrm pripraviť aj v klasickom alebo tlakovom hrnci na platni. Morčacie mäso na paprike máme hotové. Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár