NajRecept.sk Mäso Poľovnícky jágerek. Rýchly recept na jeleniu pečeň, ktorý pozná každý poľovník.
Poľovnícky jágerek. Rýchly recept na jeleniu pečeň, ktorý pozná každý poľovník.
Poľovnícky jágerek. Rýchly recept na jeleniu pečeň, ktorý pozná každý poľovník.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Jednoduchý recept na prípravu výbornej jelenej pečene. Samozrejme, vieme takto upraviť aj hovädziu či inú.

NajLucka NajLucka    ·   2.2.2024

Poľovnícky jágerek. Rýchly recept na jeleniu pečeň, ktorý pozná každý poľovník.

Jednoduchý recept na prípravu výbornej jelenej pečene. Samozrejme, vieme takto upraviť aj hovädziu či inú.

20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
700 g
jelenia pečeň
2 ks
veľká cibuľa
100-150 g
slanina
podľa chuti
mletá červená paprika
podľa chuti
mletá údená červená paprika
podľa chuti
rozmarín
podľa chuti
mleté čierne korenie
150 ml
silné červené víno
podľa chuti
bravčová masť
podľa chuti
rozmarín
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
  1. Na panvici na masti orestujeme pokrájanú cibuľu, po chvíľke pridáme na kocky pokrájanú slaninu.
  2. Pridáme na rezance nakrájanú pečeň, mletú červenú aj údenú papriku, čierne korenie, rozmarín (majoránku) a zarestujeme.
  3. Podlejeme červeným vínom, necháme alkohol odpariť, pridáme vodu a dusíme domäkka.
  4. Nakoniec môžeme pečeň trošku zahustiť múkou, ak je potrebné. Solíme až na konci alebo na tanieri, aby pečeň nestvrdla.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár