NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Poľovnícke gombíky s orechmi. Mini vianočné pečivo s nadýchanou bielkovou plnkou.
Poľovnícke gombíky s orechmi. Mini vianočné pečivo s nadýchanou bielkovou plnkou.
Recept Poľovnícke gombíky s orechmi. Mini vianočné pečivo s nadýchanou bielkovou plnkou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

November je pre mňa mesiacom, kedy sa rozhodujem, čo budem piecť na Vianoce a aké novinky vyskúšam. Tento rok sú to poľovnícke gombíky, o ktorých som počula nesmierne veľa, no doteraz sa na našom vianočnom stole neobjavili. Sama neviem prečo. Majú totižto skvelú chuť a tým, že sú malé, sa veľmi dobre jedia. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   10.11.2024

Poľovnícke gombíky s orechmi. Mini vianočné pečivo s nadýchanou bielkovou plnkou.

November je pre mňa mesiacom, kedy sa rozhodujem, čo budem piecť na Vianoce a aké novinky vyskúšam. Tento rok sú to poľovnícke gombíky, o ktorých som počula nesmierne veľa, no doteraz sa na našom vianočnom stole neobjavili. Sama neviem prečo. Majú totižto skvelú chuť a tým, že sú malé, sa veľmi dobre jedia. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

1 ks
maslo alebo Hera
2 hrnčeky
hladká múka
1/2 hrnčeka
práškový cukor
1/4 vrecka
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
2 ks
žĺtok

Sneh

2 ks
bielky
100 g
kryštálový cukor
200 g
mleté orechy

Na ozdobenie

podľa potreby
orechy
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Na poľovnícke gombíky vám bude stačiť len zopár základných ingrediencií, ktoré určite nájdete v chladničke alebo komore. Príprava cesta aj plnky je rýchla, pričom vrch koláčika môžete ozdobiť celým alebo polovicou orecha.

  1. Maslo, hladkú múku, práškový cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor a žĺtky spojíme a vypracujeme cesto.
  2. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho menšie kolieska, ktoré umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého postupne zašľaháme cukor. Šľaháme, pokým nevznikne pevná hmota. Do tej vmiešame pomocou varešky mleté orechy.
  4. Pripravený sneh z bielkov nanesieme cukrárskym vreckom na vykrojené kolieska. Sneh dávame skôr do stredu koliesok, pretože sa mierne roztečie a nafúkne. Navrch koláča dáme ešte orech a pečieme pri teplote 160 až 170 °C približne 15 minút.

Ak nám zostane sneh, spravíme z neho menšie pusinky, ktoré upečieme spolu s koláčikmi. Hotové a vychladnuté vianočné pečivo skladujeme na chladnom a tmavom mieste.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár