NajRecept.sk Polievky Cesnačka Polievka z pečeného cesnaku s maslovými krutónmi a slaninou
Polievka z pečeného cesnaku s maslovými krutónmi a slaninou
Recept Polievka z pečeného cesnaku s maslovými krutónmi a slaninou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Ivana Reisingerová

Voňavá cesnaková polievka je dokonalým obedom aj večerou. Ja som k nej tentokrát pripravila opečenú slaninku a maslové krutóny, ktoré ju perfektne doplnili. Určite ju vyskúšajte aj vy. Zamilujete si ju na prvé ochutnanie. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   12.6.2025

Polievka z pečeného cesnaku s maslovými krutónmi a slaninou

Voňavá cesnaková polievka je dokonalým obedom aj večerou. Ja som k nej tentokrát pripravila opečenú slaninku a maslové krutóny, ktoré ju perfektne doplnili. Určite ju vyskúšajte aj vy. Zamilujete si ju na prvé ochutnanie. Autor: Ivana Reisingerová

20 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Polievka:

podľa potreby
maslo
podľa potreby
cibuľa
3 zväzky
tymián
3 ks
zemiaky
600 ml
vývar
podľa chuti
soľ
4 hlavičky
cesnak
2 dcl
smotana
podľa chuti
muškátový oriešok
podľa potreby
olivový olej

Krutóny:

podľa potreby
toastový chlieb
podľa potreby
maslo

Na posypanie:

podľa potreby
slanina
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia

Cesnakovú polievku som doteraz robila vždy z čerstvého cesnaku. Nedávno som však našla recept na túto verziu s pečeným a môžem povedať, že výsledok je ešte lepší. Ak by sa vám nechcelo robiť k nej krutóny, môžete ich pokojne nahradiť čerstvým pečivom. Ja robím veľmi rada domáce rožky podľa tohto receptu.

  1. Na masle opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Keď získa peknú hnedú farbu, pridáme tymián a zemiaky nakrájané na kocky.
  2. Do hrnca prilejeme vývar, všetko ochutíme soľou podľa svojich preferencií a varíme domäkka.
  3. Následne do polievky pridáme pečený cesnak, smotanu a muškátový orech. Všetko rozmixujeme a necháme ešte pár minút povariť.
  4. Pečený cesnak: Cesnaku zrežeme špičku, pokvapkáme ho olivovým olejom, zabalíme do alobalu a pečieme pri teplote 200 °C približne 45 minút.
  5. Maslové krutóny: Toastový chlieb nakrájame na kocky, opečieme nasucho na panvici a následne pridáme maslo.
  6. Slaninový posyp: Slaninu osmažíme tak, aby získala chrumkavú textúru, a následne ju nakrájame na malé kúsky.

Hotovú polievku dekorujte slaninou a maslovými krutónmi. Okrem toho ju môžete posypať aj vňaťou. Máte chuť ešte na nejakú dobrú a sýtu polievku? Vyskúšajte túto krémovú z Hokkaido tekvice.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár