Počuli ste už niekedy o pokrme zvanom podbitá pasuľa, prípadne podbitá fazula? Jedná sa o pokrm, ktorý je typický pre Slovensko a Maďarsko, ale ľahko si ho môžete pripraviť aj doma. Na prípravu tejto fazuľovej polievky na kyslo budete potrebovať hlavne fazuľu a pár ďalších surovín.
Počuli ste už niekedy o pokrme zvanom podbitá pasuľa, prípadne podbitá fazula? Jedná sa o pokrm, ktorý je typický pre Slovensko a Maďarsko, ale ľahko si ho môžete pripraviť aj doma. Na prípravu tejto fazuľovej polievky na kyslo budete potrebovať hlavne fazuľu a pár ďalších surovín.
- Čas prípravy polievky si môžete skrátiť použitím fazule z plechovky, prípadne namočením klasickej fazule deň vopred.
- Hustotu polievky si môžete upraviť podľa svojho - ak je veľmi tekutá, pridajte do nej mlieko zmiešané s múkou, ak je naopak príliš hustá, nebojte sa ju rozriediť mliekom.
- Do polievky môžete podľa chuti pridať aj sladkú papriku, cesnak, korenie aj mrkvu.
- Polievku môžete podávať samotnú alebo s chlebom. Pre fazuľovú polievku na kyslo je typické, že je veľmi hutná a zasýti vás naozaj na dlhú dobu.
- Keď sa vám stane, že do polievky pridáte príliš octu, nebojte sa jej chuť dorovnať cukrom.
- Okrem kôpru sa dá polievka servírovať aj s čerstvou petržlenovou vňaťou či jarnou cibuľkou.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste