NajRecept.sk Cestá Odpaľované cesto Poctivé vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta
Poctivé vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta
Recept Poctivé vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta
Foto: Karambola

Väčšina žien sa bojí odpaľovaného cesta, aj ja som sa bála, ale odhodlala som sa a podarili sa! Nie je to tak zložité, ako vyzerá. Každý pochválil a preto sa odhodlám aj nabudúce :) Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   3.3.2021

Poctivé vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta

Väčšina žien sa bojí odpaľovaného cesta, aj ja som sa bála, ale odhodlala som sa a podarili sa! Nie je to tak zložité, ako vyzerá. Každý pochválil a preto sa odhodlám aj nabudúce :) Autor: Karambola

Suroviny
3 ks
vajce
160 ml
voda
50 ml
olej
110 g
hladká múka
na štipku noža trochu
soľ

Krém:

400 ml
mlieko
1 bal.
vanilkový puding
1/2 bal.
zlatý klas
4 lyžice
práškový cukor
1 struk
vanilka
125 g
maslo
200 ml
smotana na šľahanie
podľa potreby
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do menšieho hrnca dáme vodu, štipku soli a olej. Na miernom ohni privedieme do varu a pridáme preosiatu múku - stále miešajte, aby sa vám neurobili hrudky. Neodporúčam miešať vareškou, ale metličkou. Miešame na miernom ohni, kým sa z hmoty nevytvorí guľôčka, ktorá sa oddeľuje od stien a dna hrnca. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
  2. Do mierne vychladnutej hmoty pridávame jedno vajíčko po druhom. Za každým pridaným vajíčkom hmotu mixérom vyšľaháme. Keď máte cesto hotové, preložíte ho do cukrárskeho vrecka a na papierom vyložený plech striekate kolieska. Ja som striekala 2 vrstvy, aby boli venčeky vyššie, ale pokojne stačí jedna vrstva.
  3. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlata. Počas pečenia rúru neotvárajte, inak vám venčeky spadnú. Keď sú venčeky zlaté, rúru vypneme a dvierka mierne pootvoríme (môžete podložiť dvierka vareškou, ak sa vám nedajú otvoriť len kúsok) a necháme ich takto vychladnúť v rúre. Takto nespadnú a budú pekné vysoké.
  4. Kým venčeky chladnú v rúre, pripravíme krém. Klasicky uvaríme puding v osladenom mlieku, pridáme vnútro vanilkového struku. Uvarený puding odstavíme, necháme mierne vychladnúť a pridáme 125 g masla. Miešaním maslo v mierne vychladnutej hmote rozpustíme a necháme úplne vychladnúť.
  5. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  6. Vychladnuté venčeky prekrojíme na polovicu a cukrárskym sáčkom navrstvíme vanilkový krém a šľahačku. Vrchná časť venčeka namočíme do čokolády a zakryjeme šľahačku.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár