NajRecept.sk Cestá Kysnuté cesto Poctivé domáce langoše. Dokonale nadýchané a chrumkavé cesto získate vďaka tomuto pomeru surovín.
Poctivé domáce langoše. Dokonale nadýchané a chrumkavé cesto získate vďaka tomuto pomeru surovín.
Recept Poctivé domáce langoše. Dokonale nadýchané a chrumkavé cesto získate vďaka tomuto pomeru surovín.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Bednářová

Domáce langoše sú perfektným obedom aj večerou. My sme na ne nedávno dostali chuť, preto som v rýchlosti vymiesila kysnuté cesto a vysmažila ich. Hotové boli takmer okamžite a všetci sme si na nich skvelo pochutili. Autor: Jana Bednářová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   28.1.2025

Poctivé domáce langoše. Dokonale nadýchané a chrumkavé cesto získate vďaka tomuto pomeru surovín.

Domáce langoše sú perfektným obedom aj večerou. My sme na ne nedávno dostali chuť, preto som v rýchlosti vymiesila kysnuté cesto a vysmažila ich. Hotové boli takmer okamžite a všetci sme si na nich skvelo pochutili. Autor: Jana Bednářová

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 g
hladká múka
250 g
polohrubá múka
250 ml
vlažné mlieko
1/2 kocky
droždie
1 ks
vajce
štipka
soľ
štipka
cukor

Na dokončenie:

4 strúčiky
cesnak
1 lyžička
soľ
1 dcl
voda
podľa potreby
kečup
podľa potreby
syr
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Nadýchané langoše chutia výborne s kečupom a syrom, no doplniť ich môžete aj o smotanu alebo cesnak. Tým, že ich robím na pravidelnej báze, pridávam jednotlivé suroviny od oka, no tentokrát som ich odvážila, aby som tento dokonalý recept mohla posunúť ďalej.

  1. Mlieko ohrejeme, rozmiešame v ňom cukor, pridáme rozdrobené droždie a odložíme.
  2. Do väčšej misy alebo na pracovnú dosku dáme múku, soľ, vajce a hotový kvások. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne 30 minút.
  3. Vykysnuté cesto párkrát prehnietime a rozdelíme na niekoľko rovnakých častí. Ich počet závisí od toho, aké veľké langoše chcete.
  4. Do hrnca dáme viac oleja a zahrejeme ho. Z cesta vytvoríme placky, ktoré následne smažíme z oboch strán dozlata.
  5. Hotové langoše umiestnime po vysmažení na papierovú utierku, ktorá ich zbaví prebytočného tuku. Následne ich potrieme cesnakovým prelivom, ktorý pripravíme z roztlačeného cesnaku, soli a vody, a ku koncu ich môžeme potrieť kečupom a posypať strúhaným syrom.

Langoše chutia najlepšie čerstvé a horúce krátko po príprave. Okrem kečupu a syru ich môžete doplniť aj o kyslú smotanu alebo servírovať čisté k niektorým hustejším polievkam.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár