Pokiaľ patríte medzi milovníkov koprovky, či jej napríklad chcete dať šancu, čaká vás tu recept, podľa ktorého si omáčku môžete pripraviť. Vlastne nejde o nič zložité, potrebovať budete len trochu času a tie správne ingrediencie.
Pokiaľ patríte medzi milovníkov koprovky, či jej napríklad chcete dať šancu, čaká vás tu recept, podľa ktorého si omáčku môžete pripraviť. Vlastne nejde o nič zložité, potrebovať budete len trochu času a tie správne ingrediencie.
Prvým krokom je príprava zápražky. Na panvici rozpustite maslo a nechajte ho speniť. Prisypte múku a miešajte, zhruba pol minúty. Potom pridávajte vývar – po častiach. Najprv prilejte zhruba jednu tretinu a dobre rozmiešajte, aby nevznikli hrudky. Proces opakujte, nechajte chvíľku prebublať a potom prilejte zvyšok vývaru a premiešajte.
Vzniknutú omáčku nechajte variť zhruba dvadsať minút. Je dobré ju občas premiešať, aby sa múka neprichytila. V medzičase si pripravte ocot. Potrebovať budete malý kastrólik, v ktorom ocot privediete k varu. Využite digestor či veľa vetrajte – výpary z octu sú veľmi nepríjemné. Avšak vďaka varu ich odstránite a do omáčky tak dostanete len tú najlepšiu chuť. Ocot by sa mal variť zhruba na tretinu až štvrtinu pôvodného množstva.
Do bublajúcej omáčky prilejte smotanu, premiešajte a nechajte prejsť varom. Pridajte ocot, cukor podľa chuti a soľ. Zamiešajte a môžete ochutnať. Potom podľa potreby dochuťte.
Na záver pridajte nasekanú kôprovú vňať. Podávať môžete s vareným hovädzím mäsom či vajíčkami.
Pri kôprovke je obľúbenou kombináciou mäso a knedle, v odľahčenom variante potom vajíčka a zemiaky. Kombinovať však môžete podľa svojich chutí. Základný recept na omáčku zostáva vždy rovnaký, je pritom jednoduchý a chutný.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste