NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Plnené zázvorníky - top vianočné cukrovinky
Plnené zázvorníky - top vianočné cukrovinky
Recept Plnené zázvorníky - top vianočné cukrovinky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Jeden z obľúbených druhov vianočného pečiva je práve tento. Hlavne obľúbené sú tie koláčiky, ktoré sú poliate čokoládou. Ak ich len poprášime práškovým cukrom, už sú iné. Teda to tvrdí môj manžel :) Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   13.10.2020

Plnené zázvorníky - top vianočné cukrovinky

Jeden z obľúbených druhov vianočného pečiva je práve tento. Hlavne obľúbené sú tie koláčiky, ktoré sú poliate čokoládou. Ak ich len poprášime práškovým cukrom, už sú iné. Teda to tvrdí môj manžel :) Autor: Petra

55 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
170 g
tuk (Hera)
100 g
mleté mandle
2 ks
žĺtok
1 bal.
vanilkový cukor
1/2 lyžička
mletý sušený zázvora
1 lyžička
prášok do pečiva
štipka
soľ

Krém:

150 g
maslo
70 g
mleté mandle
1/2 lyžičky
sušený mletý zázvor
60 ml
smotana na šľahanie
40 g
práškový cukor
1/2 lyžice
rum

Poleva:

130 g
čokoláda na varenie
70 g
stužený tuk
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a necháme aspoň 2 hodiny v chladničke odležať (ja nechávam cez noc).
  2. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme zázvorníky, ktoré dávame na plech vyložený papierom na pečenie a v stredne vyhriatej rúre, asi na 180 stupňov, upečieme /cca 7 min/.
  3. Polovicu tvarov namáčame do čokoládovej polevy (nalámanú čokoládu a pokrájaný tuk rozohrejeme vo vodnom kúpeli), ozdobíme podľa vlastnej fantázie a necháme zaschnúť.
  4. Zlepujeme mandľovým krémom - zvaríme smotanu, cukor, mandle a zázvor. Odstavíme, pridáme rum a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne zašľaháme vychladnutú zmes.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár