NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Plnené šampiňóny mäsom a nivou
Plnené šampiňóny mäsom a nivou
Recept Plnené šampiňóny mäsom a nivou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Tak vyskúšala som konečne aj ja nejakú tú rýchlu chuťovku na obed. Boli to plnené šampiňóny s nivovou plnkou. Do mletého mäsa som pridala nivu. Pokiaľ nemáte radi nivu odporúčam použiť iný výrazný syr, aby ste to nemali príliš chuťovo fádne. Napríklad čedar, ten je z tvrdých syrov celkom aromatický.

Lacusin Lacusin    ·   9.2.2023

Plnené šampiňóny mäsom a nivou

Tak vyskúšala som konečne aj ja nejakú tú rýchlu chuťovku na obed. Boli to plnené šampiňóny s nivovou plnkou. Do mletého mäsa som pridala nivu. Pokiaľ nemáte radi nivu odporúčam použiť iný výrazný syr, aby ste to nemali príliš chuťovo fádne. Napríklad čedar, ten je z tvrdých syrov celkom aromatický.

40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
8 ks
šampiňóny
250 g
mleté mäso (mix bravčové a hovädzie)
150 g
niva
1 ks
červená cibuľa
1 dcl
mlieko
podľa chuti
soľ, korenie, tymián
50 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Šampiňóny očistíme a vykrojíme nožičky. Do každého klobúčika dáme kúsok masla.
  2. V miske zmiešame mleté mäso, nivu, pokrájané nožičky šampiňónov, pridáme mlieko, soľ, korenie a tymián.
  3. Šampiňóny naplníme pripravenou zmesou, hore položíme osminku cibule a dáme piecť na 160 °C. Pečieme asi 30 min.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár