Nadýchané slimáky sú ako stvorené na raňajky aj desiatu. Mäkké sú aj na druhý deň po upečení. Orechová plnka je príjemne sladká a skvelo dopĺňa kysnuté cesto. Okrem nej ho môžete plniť aj makom, kakaom alebo čímkoľvek iným.
Nadýchané slimáky sú ako stvorené na raňajky aj desiatu. Mäkké sú aj na druhý deň po upečení. Orechová plnka je príjemne sladká a skvelo dopĺňa kysnuté cesto. Okrem nej ho môžete plniť aj makom, kakaom alebo čímkoľvek iným.
Kysnuté slimáky som robila nedávno počas víkendu, aby sme si ich mohli vychutnať na raňajky. Výborné sú samé o sebe, no ja k nim rada servírujem aj mlieko alebo kakao. Koláče sú najlepšie hneď v prvý deň, krátko po upečení, no keď ich budete skladovať v pevnej nádobe s uzáverom, čerstvé vám vydržia aj dva či tri dni.
Slimáky môžete pred pečením posypať nasekanými orechmi ako som to urobila aj ja. Prípadne ich nechajte bez zdobenia. Máte chuť na ešte nejaké kysnuté slimáky? Vyskúšajte recept na tieto pudingovo-tvarohové, ktoré sa doslova rozplývajú v ústach.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste