NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Plnené kuracie stehná
Plnené kuracie stehná
Recept Plnené kuracie stehná
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Marta Mlyn

Plnené mäso je u nás doma veľmi obľúbené. Plním čímkoľvek, čo nájdem v chladničke. Obvykle sú závitky plnené tým, čomu končí spotreba. Teraz som spotrebovala otvorenú konzervu kukurice, húb a hrášku. Tentokrát som nepoužila kuracie prsia ako obvykle, ale kuracie stehná. Sú oveľa šťavnatejšie, ale zase si pýtajú viac času na pečenie alebo varenie ako kuracie prsia. Tak je na vás, aké mäso si vyberiete.

Marta Mlyn    ·   9.1.2021

Plnené kuracie stehná

Plnené mäso je u nás doma veľmi obľúbené. Plním čímkoľvek, čo nájdem v chladničke. Obvykle sú závitky plnené tým, čomu končí spotreba. Teraz som spotrebovala otvorenú konzervu kukurice, húb a hrášku. Tentokrát som nepoužila kuracie prsia ako obvykle, ale kuracie stehná. Sú oveľa šťavnatejšie, ale zase si pýtajú viac času na pečenie alebo varenie ako kuracie prsia. Tak je na vás, aké mäso si vyberiete.

Suroviny
šampiňóny
hrášok
mrkva
kukurica
vajíčko
vykostené kuracie stehno
olej
grilovacie korenie
vegeta
rasca
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z vajíčok, kukurice, mrkvy, hrášku a húb urobíme klasické miešané vajíčka. Samozrejme na masle, aby to malo fantastickú chuť.
  2. Vykostené stehná osolíme, okoreníme, poukladáme anglickú slaninu a plátky syra.
  3. Na to dáme miešané vajíčka a zrolujeme. Dáme na pekáč podlejeme troškou vody. Potrieme olejom zmiešaným s grilovacím korením, vegetou alebo soľou, drvenou rascou a dám piecť do rúry.
  4. Pečieme na 180 stupňov zakryté alobalom a potom tesne pred dopečením alobal zoberieme a necháme zapiecť do chrumkava.
  5. Čas záleží na hrúbke mäsa, niekedy to pečiem aj na nižšom stupni a dlhšie, aj hodinu a pol.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár