NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Plnené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou
Plnené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou
Recept Plnené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Blažena Sadovská

Recept je vhodný na nedeľu alebo keď nám príde na mäsko chuť. V kombinácii s hubovou omáčkou je to fakt famózne.

NajLucka NajLucka    ·   24.11.2020

Plnené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou

Recept je vhodný na nedeľu alebo keď nám príde na mäsko chuť. V kombinácii s hubovou omáčkou je to fakt famózne.

Suroviny

Suroviny na 8 porcií:

8 ks
kuracie prso
8 plátkov
dusená šunka
8 plátkov
tvrdý syr eidam
trochu
plnotučná horčica
trochu
korenie
trochu
soľ
trochu
olej
trochu
hladká múka

Omáčka:

1 konzerva
šampiňóny
1 ks
cibuľa
250 ml
smotana na šľahanie
3 ks
LUNEX
trochu
vegeta

Príloha:

1 kg
zemiak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia umyjeme, zbavíme blán, narežeme na rezne, trochu naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, položíme plátok šunky a syra, preložíme a spojíme špáradlom. Obalíme v hladkej múke, opečieme na rozpálenom oleji a vložíme do zapekacej nádoby. Zalejeme výpekom, podlejeme trochou vody a dopečieme odkryté v rúre.
  2. Zemiaky očistíme, pokrájame, predvaríme a scedíme. Dáme na plech, posolíme, posypeme rascou, vegetou, pokvapkáme olejom a dáme do rúry zapiecť.
  3. Omáčka: na oleji opražíme do sklovita cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme scedené šampiňóny, posypeme vegetou a opražíme. Zalejeme smotanou, pridáme syrečky Lunex, 3 trojuholníky. Syrečky môžu byť aj iné. Miešame, kým sa nám suroviny nespoja do omáčky. A potom už môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blažena Sadovská

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár