NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Jednohubky Plnené bochníčky lenivej gazdinky. Pripravujem deťom na cestu namiesto pizze.
Plnené bochníčky lenivej gazdinky. Pripravujem deťom na cestu namiesto pizze.
Recept Plnené bochníčky lenivej gazdinky. Pripravujem deťom na cestu namiesto pizze.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Silvester, narodeniny alebo iné oslavy sa nezaobídu bez chutného pohostenia. Jednou z možností je pripraviť klasické obložené chlebíky alebo klasickú obloženú misu, prípadne jednohubky z rožka a druhou možnosťou je pripraviť niečo netradičnejšie ako sú tieto bochníky, ktoré som naplnila náplňou zo smotanového syra, kyslej smotany, kukurice, hrášku a nakrájanej šunky. Náplň môžete samozrejme použiť podľa chuti. Používam všetko čo mám rada na pizzu ja aj moje deti. Ideálne na cestovanie. Bochničky zoberú do ruky, nič nezašpinia a vo vnútri ich čaká skvelá náplň.

NajLucka NajLucka    ·   24.2.2024

Plnené bochníčky lenivej gazdinky. Pripravujem deťom na cestu namiesto pizze.

Silvester, narodeniny alebo iné oslavy sa nezaobídu bez chutného pohostenia. Jednou z možností je pripraviť klasické obložené chlebíky alebo klasickú obloženú misu, prípadne jednohubky z rožka a druhou možnosťou je pripraviť niečo netradičnejšie ako sú tieto bochníky, ktoré som naplnila náplňou zo smotanového syra, kyslej smotany, kukurice, hrášku a nakrájanej šunky. Náplň môžete samozrejme použiť podľa chuti. Používam všetko čo mám rada na pizzu ja aj moje deti. Ideálne na cestovanie. Bochničky zoberú do ruky, nič nezašpinia a vo vnútri ich čaká skvelá náplň.

95 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

400 g
hladká múka
200 g
maslo
1 kocka
droždie
1 lyžička
kryštálový cukor
150 ml
teplé mlieko
2 lyžičky
soľ

Náplň:

150 g
šunka
140 g
tavený syr
4 lyžice
kyslá smotana
podľa chuti
kukurica
podľa chuti
hrášok

Na potretie:

1 ks
žĺtok
1 lyžička
kyslá smotana
podľa chuti
strúhaný syr
Postup receptu
Vytlačiť
95 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu. Maslo som rozpustila a nechala mierne vychladnúť. 
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrojíme kolieska. Tie ukladáme na papierom vyložený plech, do stredu každého kolieska uložíme náplň (zmiešame všetky suroviny) a zakryjeme náplň druhým kolieskom. Ja som kolieska ešte raz vykrojila o trošku menšou okrúhlou formičkou, aby sa kraje pekne spojili.
  3. Necháme na plechu kysnúť asi pol hodinu, potom potrieme rozšľahaným žĺtkom, do ktorého sme pridali lyžičku smotany. Posypeme syrom a dáme piecť.
  4. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút - sledujeme.

Inšpirácia podľa Receptneked.hu

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár