NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Plnená paprika s paradajkovou omáčkou. Tradičný recept, ktorý oživí spomienky na detstvo.
Plnená paprika s paradajkovou omáčkou. Tradičný recept, ktorý oživí spomienky na detstvo.
Plnená paprika s paradajkovou omáčkou. Tradičný recept, ktorý oživí spomienky na detstvo.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Toto ja môžem. Plnená paprika z darov zo záhradky spolu s domácou parenou knedľou je niečo, čo musím navariť aspoň raz za sezónu. Jedlo je svieže, no pritom sýte, takže je ako stvorené na obed aj večeru.

siky.silvia siky.silvia    ·   14.9.2024

Plnená paprika s paradajkovou omáčkou. Tradičný recept, ktorý oživí spomienky na detstvo.

Toto ja môžem. Plnená paprika z darov zo záhradky spolu s domácou parenou knedľou je niečo, čo musím navariť aspoň raz za sezónu. Jedlo je svieže, no pritom sýte, takže je ako stvorené na obed aj večeru.

30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
ryža
podľa potreby
cibuľa
podľa potreby
mleté mäso
podľa chuti
cesnak
podľa chuti
mletá paprika
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 ks
vajce
podľa potreby
paprika
podľa potreby
zelerová vňať
podľa chuti
kečup
podľa chuti
paradajkový pretlak
podľa chuti
cukor
štipka
škorica
podľa potreby
zemiakový škrob
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Plnená paprika je výborná v tom, že si ju viete pripraviť na desiatky spôsobov. Ja ju plním mletým mäsom a podávam ju zvyčajne s mäkkou parenou knedľou. Prílohu si však môžete prispôsobiť podľa svojich vlastných preferencií.

  1. Ryžu opláchneme, udusíme na cibuli a necháme vychladnúť.
  2. Na cibuli podusíme mleté mäso, pridáme cesnak a ochutíme mletou paprikou a korením.
  3. Hotové mäso ešte raz premelieme a zmiešame s ryžou tak, aby bol pomer približne 2/3 mäso a 1/3 ryža. Do zmesi pridáme vajíčko a ochutíme korením.
  4. Papriku umyjeme, očistíme, naplníme zmesou ryže a mäsa a ovaríme vo vode, v ktorej sme vyvarili cibuľu a zelerovú vňať.
  5. Ovarenú papriku vyberieme, do vývaru pridáme paradajkový pretlak, dochutíme kečupom, mierne osladíme cukrom, pridáme štipku škorice a omáčku máme hotovú. Ak by bola moc riedka, zahustíme ju škrobom.
  6. Hotové papriky vrátime do omáčky a následne podávame s knedľou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár