NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Pivovarská bašta
Pivovarská bašta
Recept Pivovarská bašta
Foto: Haňula

Hlavné jedlo pre hladných ľudí. Bašta ako sa patrí. Autor: Haňula

Haňula    ·   7.5.2021

Pivovarská bašta

Hlavné jedlo pre hladných ľudí. Bašta ako sa patrí. Autor: Haňula

Suroviny

Budeme potrebovať:

3/4 kg
bravčové chudšie pliecko
3 lyžice
olej
1 ks
cibuľa
1 ks
pór
1 dl
pivo
4 lyžice
sladký kečup
3-5 strúčikov
cesnak
korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na rezance a sprudka ho na oleji opečieme /pre urýchlenie - robím v tlakovom hrnci/, pridáme soľ, korenie, roztlačený cesnak, kečup, podlejeme pivom a chvíľku podusíme - asi 10 minút.
  2. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a pór, trochu podlejeme vodou a dusíme do mäkka /v tlakovom hrnci asi 20 minút/.
  3. Potom papiňák otvoríme a ešte vydusíme, aby nám však zostala len šťava - pokrm sa ničím nezahusťuje - podáva sa s opekanými zemiakmi alebo hranolkami.
Komentáre k receptu
popletajan    ·   24.9.2020   ·   Odpovedať   ·  

Jednoduchý recept, na který se teprve chystám. Jen místo vody použiju pivo a stroužky kečupu nahradím česnekem.😄😄😋😋

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár