NajRecept.sk Pečivo Rohlíky Pivné rožky
Pivné rožky
Recept Pivné rožky
Foto: Vaření s Tomem

Už ste niekedy ochutnali pečivo pripravené z piva? Je jemné, nadýchané a samozrejme chutné.

NajLucka NajLucka    ·   14.5.2015

Pivné rožky

Už ste niekedy ochutnali pečivo pripravené z piva? Je jemné, nadýchané a samozrejme chutné.

Suroviny

Budeme potrebovať:

3,5 hrnčeka
polohrubá múka
1 hrnček
svetlé pivo
4 cl
olej
3/4 ks
kocky droždia
1 ks
žĺtok
1 lyžica
mlieko
1 lyžička
soľ
hrubozrnná soľ
rasca

Na potretie:

1 lyžička
mlieko
1 ks
bielok
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hrnčeka nalejeme mierne ohriate pivo, nasypeme rozdrobené droždie a pridáme 1 lyžicu mlieka, necháme vzísť kvások.
  2. Do jamky v múke premiešanej so soľou nalejeme kvások, pridáme vaječný žĺtok a olej, vypracujeme cesto, ktoré necháme 40 minút kysnúť v teple zakryté utierkou.
  3. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na dvanásť častí, jednotlivé časti spracujeme na bochníky a následne rozvaľkáme na placky v tvare trojuholníka, tie potom postupne zrolujeme do tvaru rožkov.
  4. Vložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme bielkom rozmiešaným s mliekom a štipkou soli.
  5. Pripravené rožky na záver posypeme hrubou soľou a rascou.
  6. V rúre vyhriatej na 200 ° C pečieme 5-7 minút, potom teplotu v rúre mierne znížime a rožky dopečieme dozlatista.

Ďakujeme za povolenie zdieľať recept od skvelej 
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár