Do hrnčeka nalejeme mierne ohriate pivo, nasypeme rozdrobené droždie a pridáme 1 lyžicu mlieka, necháme vzísť kvások.
Do jamky v múke premiešanej so soľou nalejeme kvások, pridáme vaječný žĺtok a olej, vypracujeme cesto, ktoré necháme 40 minút kysnúť v teple zakryté utierkou.
Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na dvanásť častí, jednotlivé časti spracujeme na bochníky a následne rozvaľkáme na placky v tvare trojuholníka, tie potom postupne zrolujeme do tvaru rožkov.
Vložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme bielkom rozmiešaným s mliekom a štipkou soli.
Pripravené rožky na záver posypeme hrubou soľou a rascou.
V rúre vyhriatej na 200 ° C pečieme 5-7 minút, potom teplotu v rúre mierne znížime a rožky dopečieme dozlatista.
Ďakujeme za povolenie zdieľať recept od skvelej kuchárky - Naďa Indruchová