NajRecept.sk Pečivo Rohlíky Pivné rožky - luxusná mäkká striedka
Pivné rožky - luxusná mäkká striedka
Recept Pivné rožky - luxusná mäkká striedka

Tak som konečne stihla odfotiť naše najobľúbenejšie rožteky aj v reze. Väčšinou nestihnú ani vychladnúť a už sa vysokou rýchlosťou "vyparia". Dneska zatiaľ moji milí stále vyzerajú "prežrato", takže rožky naozaj zostanú na večeru, presne ako som si to naplánovala. Autor: Danula

Danula Vašíčková    ·   4.4.2021

Pivné rožky - luxusná mäkká striedka

Tak som konečne stihla odfotiť naše najobľúbenejšie rožteky aj v reze. Väčšinou nestihnú ani vychladnúť a už sa vysokou rýchlosťou "vyparia". Dneska zatiaľ moji milí stále vyzerajú "prežrato", takže rožky naozaj zostanú na večeru, presne ako som si to naplánovala. Autor: Danula

95 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
40 g
bravčová masť
340 ml
svetlé pivo
1/2 kocky
čerstvé droždie
260 g
polohrubá múka
320 g
hladká múka
2 lyžičky
kryštálový cukor
2 vrchovaté lyžičky
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
95 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Cesto je spracované a vykysnuté v pekárni.
  2. Hotové rozdeliť na požadovaný počet dielov (ja som cesto rozdelila na 12 dielikov), urobiť bochníky a nechať ich pod igelitom 10 minút odpočinúť.
  3. Potom každý zvlášť vyvaľkať do oválku, zrolovať rožky a uložiť na plech s papierom na pečenie.
  4. Nechať pod igelitom kysnúť asi 45 minút, potom potrieť rozšľahaným vajcom, posypať drvenou rascou a hrubozrnnou soľou, makom alebo sezamom.
  5. Piecť v rúre na 220 stupňov cca 15 minút.
Komentáre k receptu
evinecka    ·   24.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

Děkuji moc za recept !!! Teď jsem upekla a nemají chybu :-)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár