NajRecept.sk Torty Sladké torty Pistáciový sen s malinami. Torta, ktorá by obstála aj v top cukrárni.
Pistáciový sen s malinami. Torta, ktorá by obstála aj v top cukrárni.
Recept Pistáciový sen s malinami. Torta, ktorá by obstála aj v top cukrárni.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Ak ste fanúšikom pistácií, určite vyskúšajte tento dezert. Krehký vanilkový korpus, ktorý striedavo ukladáte s lahodným pistáciovým krémom a pomedzi to vám medzi zubami chrumkajú maliny, ktoré dodajú torte sviežosť. Obsypala som ju mletými pistáciami. Ozdoba je, samozrejme, na vás, ja som to poňala takto. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   19.10.2025

Pistáciový sen s malinami. Torta, ktorá by obstála aj v top cukrárni.

Ak ste fanúšikom pistácií, určite vyskúšajte tento dezert. Krehký vanilkový korpus, ktorý striedavo ukladáte s lahodným pistáciovým krémom a pomedzi to vám medzi zubami chrumkajú maliny, ktoré dodajú torte sviežosť. Obsypala som ju mletými pistáciami. Ozdoba je, samozrejme, na vás, ja som to poňala takto. Autor: Karambola

55 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
200 g
hladká múka
2 lyžičky
vanilková pasta
100 g
olej
5 g
prášok do pečiva

Pistáciový krém:

500 g
mascarpone
100 g
práškový cukor
120 ml
smotana na šľahanie
100 g
jemný tvaroh
3 lyžice
pistáciová pasta

Ďalej:

podľa chuti
maliny
podľa chuti
pistácie
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Krásna a chutná. Presne taká je táto pistáciová torta, ktorú si zamilujete a budete ju robiť na oslavy, sviatky či bežné dni. Recept nie je náročný a spôsob zdobenia sa odvíja čisto od vašich preferencií.

  1. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuhého snehu. Keď máme sneh správne vyšľahaný, teda špička pekne drží a nepadá, pridáme vymiešané žĺtky s olejom, vanilkovú pastu a krátko mixérom zapracujeme.
  2. V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme k vymiešaným vajíčkam. Pripravené cesto nanesieme do okrúhlej formy na pečenie (priemer 24 cm), dno vyložíme papierom na pečenie a pekne uhladíme. Dáme do rúry a pečieme na 170 stupňov asi 35 minút – sledujeme. 
  3. Po upečení necháme asi minútu chladnúť na mriežke. Potom nožom uvoľníme kraje a zložíme obruč, položíme na mriežku a preklopíme. Stiahneme papier a necháme takto chladnúť. 
  4. Mascarpone, tvaroh, smotanu na šľahanie a práškový cukor spolu vyšľaháme do jednotného krému, do ktorého pridáme pistáciovú pastu. Krátko už len premiešame a pistáciový krém máme hotový.
  5. Vychladnuté cesto prekrojíme na 4 časti. Tie striedavo vrstvíme s krémom a malinami. Ja som použila lyofilizované maliny, ale vy kľudne môžete použiť aj čerstvé. Trochu krému si odložíme bokom, aby sme vedeli celý povrch torty obtrieť krémom.
  6. Vrchný plát pekne zatlačíme a vyrovnáme (prípadne môžete použiť ráfik) a odložíme do chladničky stuhnúť. Po asi hodine tuhnutia tortu vyberieme z chladničky a obtrieme ju zvyšným krémom. Vrch bohato obsypeme mletými pistáciami a nakrájame na kúsky. Ozdobíme malinou, prípadne podľa vašej kreativity.

Táto pistáciová torta je skutočne dokonalá a na stole sa bude krásne vynímať. Ak by ste chceli okrem nej vyskúšať aj niečo iné, stavte napríklad na túto Raffaello tortu, ktorá je hotová do 30 minút.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár