NajRecept.sk Dezerty Múčniky Piškótový pudingovník
Piškótový pudingovník
Recept Piškótový pudingovník

Dnes som piekla šťavnatý koláčik. S receptom by som sa chcela podeliť, tak nech sa páči, vyskúšajte. Je naozaj veľmi šťavnatý vďaka pudingu, ktorý sa pridáva striedavo s cestom do formy. Musíte byť trpezliví, pretože to je asi jediný koláč, ktorý sa nesmie krájať ani teplý, pretože by sa mohlo stať, že puding vám vytečie a jedli by ste ho lyžičkou. Puding musí vychladnúť, vtedy stuhne a koláč sa krája výborne. Autor: Tereza

Matka Tereza Matka Tereza    ·   7.5.2021

Piškótový pudingovník

Dnes som piekla šťavnatý koláčik. S receptom by som sa chcela podeliť, tak nech sa páči, vyskúšajte. Je naozaj veľmi šťavnatý vďaka pudingu, ktorý sa pridáva striedavo s cestom do formy. Musíte byť trpezliví, pretože to je asi jediný koláč, ktorý sa nesmie krájať ani teplý, pretože by sa mohlo stať, že puding vám vytečie a jedli by ste ho lyžičkou. Puding musí vychladnúť, vtedy stuhne a koláč sa krája výborne. Autor: Tereza

Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
150 g
práškový cukor
100 g
hladká múka
100 g
polohrubá múka
100 ml
teplá voda
100 ml
olej

Puding:

600 ml
mlieko
9 lyžičiek
krupicový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 bal.
puding
na vymastenie formy
maslo
na vysypanie formy
hrubá múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky s cukrom si vyšľaháme elektrickým šľahačom do hustejšej peny. Za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach múku, pomaly prilievame vodu a pomaly prilievame tiež olej. Nakoniec vyšľaháme z bielkov hustý sneh a veľmi opatrne ho vareškou vmiešame ku zvyšku cesta.
  2. Uvaríme si puding. Do mlieka dáme cukor (ako krupicu, tak vanilkový) a pridáme dva sáčky pudingu. Dôkladne rozmiešame metličkou, aby sa nám nevytvorili hrudky. Za stáleho miešania puding zahrievame, kým nezhustne a nakoniec ešte jednu minútu varíme (tiež za stáleho miešania).
  3. Do vymastenej a vysypanej formy (ja som mala obdĺžnikový tvar) dávame na striedačku cesto a ešte teplý puding. Začneme dávať doprostred formy a vždy dáme doprostred formy cesto a do toho istého miesta puding. Puding dôjde skôr ako cesto, takže zvyšné cesto nalejeme na vrch celého múčnika.
  4. Pečieme na 180° C, kým cesto nezružovie. Ešte teplý múčnik posypeme práškovým cukrom.
  5. Múčnik krájame až po úplnom vychladnutí, inak nám puding vytečie.
Komentáre k receptu
Arna    ·   14.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

Nevím zda je tu ještě autorka tohoto receptu. Vyzkoušela jsem ho, ale zdálo se mi hned na 600ml mléka 2 sáčky pudinkového prášku nějak moc. Pudink je velmi hustý a při pečení klesnul dolů, takže mám dole pudink a nad ním piškot. Ten je dobrý.

NejLucka NejLucka    ·   18.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

ono to takhle má být :)

Arna    ·   24.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

Podruhé jsem udělala čokoladový pudink a jen 1+1/2 balení a nalila na vrch piškotu. Je to mnohem lepši. Viz foto

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár