NajRecept.sk Dezerty Nepečené dezerty Piškótové rezy s broskyňami
Piškótové rezy s broskyňami
Recept Piškótové rezy s broskyňami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: ღ Varenie a pečenie s radosťou ღ

Ak sa vám dnes nechce piecť, ale chcete na víkend niečo sladké a chutné, pripravte si nesmrteľné nepečené rezy s ovocím.

NajLucka NajLucka    ·   4.3.2021

Piškótové rezy s broskyňami

Ak sa vám dnes nechce piecť, ale chcete na víkend niečo sladké a chutné, pripravte si nesmrteľné nepečené rezy s ovocím.

Suroviny
3 bal.
kyslá smotana
2 bal.
cukrárske piškóty
1 veľký ks
biely smotanový jogurt (alebo môžu byť 2 smotany na šľahanie)
2 bal.
stužovač
4 lyžice
med
podľa potreby
cukor
2 konzervy
broskyňa
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme formu alebo plech. Broskyne zlejeme, šťavu si necháme a ovocie necháme odkvapkať. Odkvapkané broskyne nakrájame na rezance.
  2. V mise zmiešame veľký biely jogurt s kyslou smotanou a pridáme tekutý med a stužovač. Dobre premiešame. Krém doladíme podľa chuti.
  3. Piškóty namáčame v broskyňovej šťave (len krátko) a kladieme na dno formy, takto pripravíme prvú vrstvu. Prelejeme krémom, poukladáme broskyne a znovu kladieme piškóty, znovu zalejeme krémom, znovu ovocie.
  4. Vytvoríme 2 - 3 vrstvy podľa výšky formy a množstva surovín. Poslednou vrstvou musí byť krém, na ktorý poukladáme zostávajúce ovocie. Dáme cez noc schladiť do chladničky.

Zdroj: ღ Varenie a pečenie s radosťou ღ

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár