NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Piškótová roláda, ktorá vám nikdy nepraskne a zatočiť ju môžete aj po vychladnutí.
Piškótová roláda, ktorá vám nikdy nepraskne a zatočiť ju môžete aj po vychladnutí.
Recept Piškótová roláda, ktorá vám nikdy nepraskne a zatočiť ju môžete aj po vychladnutí.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaroslava Fišarová

Túto jednoduchú a rýchlu roládu si zamilujete. Naplniť sa dá čímkoľvek. Ak nie ste milovníkom parížskej šľahačky, môžete ju zameniť za tvaroh, puding alebo ovocie. Určite si tak prídete na svoje. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   27.8.2024

Piškótová roláda, ktorá vám nikdy nepraskne a zatočiť ju môžete aj po vychladnutí.

Túto jednoduchú a rýchlu roládu si zamilujete. Naplniť sa dá čímkoľvek. Ak nie ste milovníkom parížskej šľahačky, môžete ju zameniť za tvaroh, puding alebo ovocie. Určite si tak prídete na svoje. Autor: Jaroslava Fišarová

30 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus

6 ks
vajce
140 g
kryštálový cukor
80 g
hladká múka

Parížska šľahačka

250 ml
smotana na šľahanie
100 g
čokoláda na varenie
podľa chuti
marmeláda
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Roláda je jedným z najrýchlejších dezertov, ktoré si môžete pripraviť. Po upečení korpusu ho stačí len naplniť obľúbenou plnkou, zatočiť a podávať. Výborne chutí s čokoládovým krémom, čerstvým ovocím aj sladkou marmeládou.

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme s cukrom.
  2. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s hladkou múkou a postupne k nim pridáme bielky.
  3. Hotové cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C približne 7 až 10 minút.
  4. Medzitým si pripravíme parížsku šľahačku. Smotanu nalejeme do hrnca a zahrejeme. Pridáme k nej nalámanú čokoládu a za stáleho varenia ju necháme rozpustiť. Odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť a následne ju opatrne vyšľaháme.
  5. Upečený korpus vytiahneme z rúry a počkáme, kým vychladne. Potom naň natrieme marmeládu podľa chuti a šľahačku.
  6. Roládu zrolujeme, necháme zachladiť a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár