NajRecept.sk Polievky Kapustnica Pikantná kapustnica s hubami a smotanou.
Pikantná kapustnica s hubami a smotanou.
Recept Pikantná kapustnica s hubami a smotanou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Ivana Reisingerová

Kapustnica sa mnohým spája so zimou a vianočnými sviatkami. Pripraviť si ju však môžete kedykoľvek. Vhodná je napríklad počas sychravej jesene, kedy vás dokonale zahreje. Môj recept na kapustnicu obsahuje aj chilli, preto je určený najmä pre milovníkov pikantných jedál. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   22.10.2024

Pikantná kapustnica s hubami a smotanou.

Kapustnica sa mnohým spája so zimou a vianočnými sviatkami. Pripraviť si ju však môžete kedykoľvek. Vhodná je napríklad počas sychravej jesene, kedy vás dokonale zahreje. Môj recept na kapustnicu obsahuje aj chilli, preto je určený najmä pre milovníkov pikantných jedál. Autor: Ivana Reisingerová

15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
30 g
masť
1 ks
cibuľa
1 lyžica
mletá paprika
1 a 1/2 lyžice
hladká múka
podľa potreby
vývar
2 hrste
sušené huby
400 g
kyslá kapusta
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie
podľa chuti
chilli
600 g
zemiaky
2 dcl
smotana
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Kapustnica je sýta polievka, ktorá je ako stvorená na obed aj večeru. Pripraviť si ju môžete na rôzne spôsoby. Niektorí do nej pridávajú mäso, iní zas sušené alebo čerstvé hríby. Jej chuť následne vedia podporiť rôzne druhy korenia. My doma milujeme chilli.

  1. Na masti osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď začne hnednúť, pridáme mletú papriku a hladkú múku, poriadne premiešame a zalejeme vývarom.
  2. Sušené hríby aspoň na 30 minút namočíme, aby zmäkli. Následne ich pridáme do polievky aj s vodou, v ktorej sme ich namáčali.
  3. Nakoniec do zmesi pridáme ešte kyslú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme chilli a varíme minimálne pol hodinu.
  4. Po polhodine dáme do polievky uvarené zemiaky, 2 dcl smotany a necháme pár minút povariť.

Kapustnicu podávame samostatne alebo s čerstvým chlebom. Pred servírovaním ju môžeme ozdobiť lyžičkou kyslej smotany.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár