NajRecept.sk Zavaraniny Paradajky Pestrý šalát do pohárov, ktorý vydrží celý rok
Pestrý šalát do pohárov, ktorý vydrží celý rok
Recept Pestrý šalát do pohárov, ktorý vydrží celý rok
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Asi poznáte ten pocit, keď sa Vám nechce pripraviť šalát k obedu, ale tak by ste mali na neho chuť. Odporúčam Vám vyskúšať paradajkový šalát do pohárov, ktorý zasterilizujete a máte o šalát k obedu postarané po celý rok. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   4.5.2021

Pestrý šalát do pohárov, ktorý vydrží celý rok

Asi poznáte ten pocit, keď sa Vám nechce pripraviť šalát k obedu, ale tak by ste mali na neho chuť. Odporúčam Vám vyskúšať paradajkový šalát do pohárov, ktorý zasterilizujete a máte o šalát k obedu postarané po celý rok. Autor: Triniti

80 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
3 kg
paradajka
1 kg
uhorka
3 ks
červená paprika
3 ks
zelená paprika
4 ks
cibuľa
1 hlávka
cesnak
podľa chuti
kôpor
podľa chuti
petržlenová vňať
120 g
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa potreby
bobkový list
podľa chuti
chilli papriky
lyžička do každého pohára
ocot
lyžička do každého pohára
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
80 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Zeleninu umyjeme a nakrájame. Paradajky, uhorky a papriky nakrájame na prúžky, cibuľu na kolieska, cesnak nasekáme nadrobno a zelené bylinky prstami natrháme.
  2. Zeleninu zmiešame vo väčšej miske, pridáme podľa chuti soľ, korenie, pridáme natrhaný kôpor a petržlen, zalejeme olejom a necháme odstáť 20 minút.
  3. Po 20 minútach zmes zeleniny ešte raz premiešame. Pripravíme si čisté a suché poháre, na dno uložíme bobkový list a pár guličiek čierneho korenia. Naplníme šalátom. Na vrch dáme lyžičku cukru a octu. Môžete pridať aj čili papričky, to už je na každého chuti.
  4. Zakryjeme vrchnákom a necháme chvíľu odstáť. Po chvíli vezmeme viečko a dolejeme po vrch šťavu zo šalátu. Poriadne uzavrieme a sterilizujeme. Ja sterilizuje 40 minút v pare.
  5. Poháre potom vyberiem, otočím hore dnom a nechám takto mierne vychladnúť. Potom ich otočím a nechám na pracovnej doske v kuchyni zakryté utierkou celkom vychladnúť. Skladujeme v tmavej chladnej miestnosti.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár