NajRecept.sk Torty Sladké torty Čokoládová torta Perníková torta s jemným gaštanovým krémom
Perníková torta s jemným gaštanovým krémom
Recept Perníková torta s jemným gaštanovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Podoláková Burkartová

Tak voňavú a pritom dobrú tortu som už dávno nemala. Perníkové cesto má krásnu arómu a v kombinácii s jemným gaštanovým krémom je jednoducho na nezaplatenie. Ak by ste chceli nejaký dezert na oslavu alebo len posedenie s blízkymi, práve ste ho našli. Autor: Jana Podoláková Burkartová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   21.6.2025

Perníková torta s jemným gaštanovým krémom

Tak voňavú a pritom dobrú tortu som už dávno nemala. Perníkové cesto má krásnu arómu a v kombinácii s jemným gaštanovým krémom je jednoducho na nezaplatenie. Ak by ste chceli nejaký dezert na oslavu alebo len posedenie s blízkymi, práve ste ho našli. Autor: Jana Podoláková Burkartová

50 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1/4 hrnčeka
olej
1 a 1/2 hrnčeka
mlieko
2 hrnčeky
hladká múka
1 hrnček
kryštálový cukor
1 lyžica
kakao
1 bal.
kypriaci prášok do perníka

Ďalej:

podľa potreby
višňový džem
250 g
maslo
1/2 plechovky
Salko
1 lyžička
kakao
50 g
jemne strúhané pečené gaštany
Postup receptu
Vytlačiť
50 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Kombinácia perníka a gaštanov je pre mňa nečakané, no pritom neskutočne chutné spojenie. Keď k tomu všetkému pridáte ešte čokoládu, môžete si byť istí, že dostanete perfektný zákusok, ku ktorému sa budete pravidelne vracať.

  1. Do misky dáme všetky suroviny na cesto – olej, mlieko, múku, cukor, kakao a kypriaci prášok do perníka. Všetko dôkladne premiešame metličkou.
  2. Hotové cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 až 30 minút – sledujeme.
  3. Upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho dvakrát prekrojíme a potrieme džemom. Ja som použila višňový, no skvelý je aj čerešňový, ktorý si môžete urobiť podľa tohto receptu.
  4. Na vrstvu džemu ešte natrieme gaštanový krém, korpusy navrstvíme na seba a vrchnú časť potrieme čokoládovou polevou. Recept na tú najlepšiu, ktorá sa vám nebude lámať, nájdete tu.
  5. Krém: Maslo dôkladne vyšľaháme so Salkom, kakaom a jemne nastrúhanými pečenými gaštanmi.

Vrch torty môžete ozdobiť lyofilizovaným ovocím, nasekanými pistáciami alebo čímkoľvek podľa svojich vlastných predstáv. Takto pripravenú tortu dajte pred podávaním aspoň na hodinu do chladničky. Jednotlivé chute sa prepoja a krém stuhne, vďaka čomu sa bude dezert oveľa lepšie krájať.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár