NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Perfektné tvarohové cesto a jablká. Jesenné sušienky vydržia niekoľko dní ako čerstvé.
Perfektné tvarohové cesto a jablká. Jesenné sušienky vydržia niekoľko dní ako čerstvé.
Recept Perfektné tvarohové cesto a jablká. Jesenné sušienky vydržia niekoľko dní ako čerstvé.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Tvarohovo-jablkové sušienky sú výborné k čaju aj káve. Vďaka tomu, že sú menšie, sa dobre jedia. Plus, na tanieri vyzerajú veľmi dobre. Pokojne ich tak môžete naservírovať aj návšteve.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   20.9.2024

Perfektné tvarohové cesto a jablká. Jesenné sušienky vydržia niekoľko dní ako čerstvé.

Tvarohovo-jablkové sušienky sú výborné k čaju aj káve. Vďaka tomu, že sú menšie, sa dobre jedia. Plus, na tanieri vyzerajú veľmi dobre. Pokojne ich tak môžete naservírovať aj návšteve.

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
200 g
polotučný tvaroh
200 g
maslo
250 g
hladká pšeničná múka
60 g
práškový cukor
štipka
soľ
4 ks
kyslé jablko
podľa potreby
práškový cukor (na posypanie)
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Tvarohové sušienky sú chrumkavé a výborne chutia. Ich príjemnú sladkú chuť dopĺňajú kyslasté jablká. Veľkou výhodou sušienok je tiež to, že keď ich uskladníte na chladnom mieste, vydržia vám viac ako týždeň. Môžete si ich tak pripraviť do zásoby, aby ste mali čo ponúknuť návšteve.

  1. Múku zmiešame s práškovým cukrom, štipkou soli, zmäknutým maslom, tvarohom a vypracujeme pevné cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky.
  2. Jablká ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
  3. Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 5 mm a pomocou vykrajovačky alebo pohára vykrajujeme väčšie kruhy.
  4. Do stredu každého kruhu položíme jablká a cesto preložíme najprv na polovicu. Takýmto spôsobom nám vznikne polkruh, ktorý zboku ešte raz preložíme a po stranách mierne pritlačíme.
  5. Hotové sušienky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 °C približne 25 minút. Pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár