NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Perfektná čokoládová roláda z jednoduchého piškótového cesta.
Perfektná čokoládová roláda z jednoduchého piškótového cesta.
Recept Perfektná čokoládová roláda z jednoduchého piškótového cesta.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Lepšiu roládu som už dávno nejedla. Nadýchané piškótové cesto som naplnila jemným čokoládovým krémom, vďaka ktorému nebol výsledný zákusok vôbec suchý. A môžem povedať, že mal aj veľký úspech. Pochutila si na ňom celá rodina.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   10.3.2025

Perfektná čokoládová roláda z jednoduchého piškótového cesta.

Lepšiu roládu som už dávno nejedla. Nadýchané piškótové cesto som naplnila jemným čokoládovým krémom, vďaka ktorému nebol výsledný zákusok vôbec suchý. A môžem povedať, že mal aj veľký úspech. Pochutila si na ňom celá rodina.

35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
štipka
soľ
10 g
vanilkový cukor
80 g
kryštálový cukor
40 g
mlieko
100 g
hladká múka
1 lyžička
kakao

Krém:

200 g
krémový syr alebo mascarpone
20 g
kakao
50 g
práškový cukor
100 g
smotana na šľahanie (33 – 36 %)
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Cesto na roládu je univerzálne, preto ho môžete naplniť čímkoľvek. Ja som zvolila kakaový krém, no vymeniť ho môžete pokojne za domácu Nutellu, ktorú si pripravíte podľa tohto receptu, alebo sladký a dobrý ovocný džem.

  1. V mise vyšľaháme vajcia so štipkou soli, vanilkovým a kryštálovým cukrom. Prilejeme mlieko a znova prešľaháme.
  2. Do zmesi preosejeme múku a opatrne premiešame.
  3. Z cesta odoberieme tri lyžice do ďalšej misky a primiešame kakao.
  4. Kakaom zafarbené cesto dáme do cukrárskeho vrecka a následne ho nanesieme na biele cesto, ktoré sme vyliali na plech s rozmermi 30 x 38 cm. Takto pripravené cesto vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 °C približne 10 minút.
  5. Z upečeného cesta strhneme papier na pečenie, odkrojíme nerovnomerné okraje a zakryjeme utierkou na 20 až 30 minút.
  6. Krém: Krémový syr (môžete nahradiť mascarpone alebo tvarohom) vymiešame s kakaom a práškovým cukrom. Potom prilejeme smotanu a všetko spolu vyšľaháme.
  7. Hotový krém nanesieme na cesto a zatočíme do rolády. Roládu zabalíme do papiera na pečenie a dáme do chladničky na hodinu.

Vyhladnutú roládu nakrájajte na tenšie pásiky a podávajte. Pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť čerstvým ovocím či mätovými lístkami. Hľadáte ešte nejaký recept na dobrú čokoládovú roládu? Vyskúšajte tento s tvarohovým krémom a banánom.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár