NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Pepove rezy. Najlepší zákusok s kyslou smotanou a čokoládou.
Pepove rezy. Najlepší zákusok s kyslou smotanou a čokoládou.
Recept Pepove rezy. Najlepší zákusok s kyslou smotanou a čokoládou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Áno, tieto rezy boli naozaj určené pre Pepu, preto si zaslúžili aj taký názov. Fantastické jemné cesto s orieškami a krémom z kyslej smotany. Do týchto rezov určite nepoužívajte iné ovocie ako maliny. Dokonale ladia s chuťou cesta a krému. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   21.10.2020

Pepove rezy. Najlepší zákusok s kyslou smotanou a čokoládou.

Áno, tieto rezy boli naozaj určené pre Pepu, preto si zaslúžili aj taký názov. Fantastické jemné cesto s orieškami a krémom z kyslej smotany. Do týchto rezov určite nepoužívajte iné ovocie ako maliny. Dokonale ladia s chuťou cesta a krému. Autor: Triniti

45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
125 ml
perlivá minerálka
125 ml
olej
200 g
polohrubá múka
200 g
nastrúhaná čokoláda
200 g
mleté orechy
1 bal.
prášok do pečiva

Krém:

750 ml
kyslá smotana
500 ml
biely hustý jogurt
150 g
práškový cukor
10 plátkov
želatína
500 ml
smotana na šľahanie
maliny
na namočenie
piškóty
na namočenie
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuhej peny. Pridáme minerálku a olej a už len vareškou primiešame zmes múky, nastrúhanej čokolády, mletých orechov a prášku do pečiva.
  2. Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu - sledujeme.
  3. Na prípravu krému použijeme plátky želatíny. Pripravíme ich podľa návodu na obale - namočíme ich do vody a necháme napučať, potom ohrejeme. V miske zmiešame kyslú smotanu s bielym jogurtom a cukrom. Pridáme pripravenú želatínu a premiešame. Na úplný záver primiešame aj vyšľahanú šľahačku.
  4. Vychladnuté cesto potrieme trochou krému, poukladáme v mlieku namočené piškóty, znovu natrieme trochu krému a poukladáme ovocie. Natrieme zvyšný krém a pekne uhladíme.
  5. Odložíme do chladničky stuhnúť a potom nakrájame na úhľadné rezy. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár