Penové vlnky som robila po takmer 100 rokoch. Vyžiadal si ich brat, preto som nemohla povedať nie. Okrem brata však chutili aj ostatným členom rodiny, ktorí si na tanier nakladali jeden kúsok za druhým. Autor: Zuzana Karvaiová
Penové vlnky som robila po takmer 100 rokoch. Vyžiadal si ich brat, preto som nemohla povedať nie. Okrem brata však chutili aj ostatným členom rodiny, ktorí si na tanier nakladali jeden kúsok za druhým. Autor: Zuzana Karvaiová
Väčšina receptov na penové vlnky alebo rožky vyžaduje šľahanie bielkov nad parou. Tieto sú však odlišné v tom, že tak robiť nemusíte. Celý proces prípravy je preto oveľa jednoduchší.
Dezert dáme na niekoľko hodín do chladničky, kde stuhnú a následne ich podávame. Mne z jednej dávky vyšlo 35 spojených vlniek, ale ich počet sa odlišuje v závislosti od toho, aké veľké ich urobíte. Penový základ si môžete pripraviť aj dopredu. Tým, že je suchý, vydrží pokojne aj týždeň.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste