NajRecept.sk Ryby a morské plody Losos Pečený losos s horčicovo-kôprovou omáčkou a novými zemiakmi
Pečený losos s horčicovo-kôprovou omáčkou a novými zemiakmi
Recept Pečený losos s horčicovo-kôprovou omáčkou a novými zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Milovníci kôpru si pri tomto recepte prídu určite na svoje. Jemná krémová omáčka si perfektne rozumie so šťavnatým lososom a novými zemiakmi, ktoré som taktiež mierne posypala kôprom. Dokonalá kombinácia, ku ktorej sa budete rozhodne pravidelne vracať tak, ako ja.

siky.silvia siky.silvia    ·   13.6.2025

Pečený losos s horčicovo-kôprovou omáčkou a novými zemiakmi

Milovníci kôpru si pri tomto recepte prídu určite na svoje. Jemná krémová omáčka si perfektne rozumie so šťavnatým lososom a novými zemiakmi, ktoré som taktiež mierne posypala kôprom. Dokonalá kombinácia, ku ktorej sa budete rozhodne pravidelne vracať tak, ako ja.

35 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Losos:

podľa potreby
losos
podľa chuti
soľ
podľa chuti
citrónové korenie
podľa potreby
maslo
podľa potreby
citrón

Omáčka:

200 ml
smotana na šľahanie
2 lyžičky
plnotučná horčica
1 – 2 lyžičky
med
podľa chuti
biele korenie
podľa potreby
kôpor
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Kombinácia lososa, kôpru a zemiakov je tak dobrá, až ma prekvapila. Ak by ste nemali chuť na varené zemiaky, môžete ich pokojne nahradiť napríklad pečenými. Aj tie dokonalo zapadnú do celého pokrmu.

  1. Lososa osolíme, okoreníme a vložíme do plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Navrch dáme ešte plátok masla, koliesko citróna, všetko prikryjeme alobalom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote okolo 180 stupňov – sledujeme.
  2. Medzitým, ako sa nám pečie losos, pripravíme omáčku. Smotanu na šľahanie, horčicu, med a biele korenie privedieme k varu.
  3. Všetko povaríme a keď si všimneme, že omáčka začína hustnúť, pridáme do nej najemno nasekaný kôpor. Omáčku premiešame a odstavíme z ohňa.
  4. Hotového lososa podávame s omáčkou a mladými varenými zemiakmi, ktoré prelejeme rozpusteným maslom zmiešaným s nasekaným kôprom.

Máte radi lososa, ale najradšej by ste si ho spravili skôr na klasický spôsob bez nejakej omáčky? Vyskúšajte napríklad tento recept na pečeného lososa na masle, ktorý je šťavnatý, jemný a v ústach sa doslova rozpadá.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár